Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lennétek "testépítő edző"-k?

Lennétek "testépítő edző"-k?

Figyelt kérdés
A mai világban mikor egyre több az elhízott/vékony ember, megéri testépítő edzőnek lenni?
2012. máj. 27. 21:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Testépítő edző mint olyan nem nagyon létezik. Személyi edzőre gondolsz szerintem, az meg nem lennék, itt a gyk-n is meguntam már magyarázni az alapdolgokat.
2012. máj. 27. 22:18
 2/12 A kérdező kommentje:

[link]

csak tudom mire gondoltam:D én OKJ-sre mennék csak. meg elég régóta csinálom. mármint a kondit. és örülök amikor vki segítséget kér tőlem a kondiba:)

2012. máj. 27. 22:21
 3/12 anonim ***** válasza:
ez csak úgy jó ha versenyző voltál, illetve híres vagy, és igencsak jó formád volt illetve van
2012. máj. 27. 22:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Mifene ilyen is van? :D Egyébként ha van rá pénzed és szereted is csinálni egy próbát megér, edzek én is egy ideje már, mondjuk most rehabon vagyok, de én tuti nem vállalnám. :D
2012. máj. 27. 22:24
 5/12 A kérdező kommentje:
mér nem vállalnád?
2012. máj. 27. 22:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Én lennék, de nőként 99,9%-ban csak nőket lenne lehetőségem edzeni - azt meg tuti nem bírnám hosszútávon. :)
2012. máj. 28. 08:05
 7/12 thewhiteman ***** válasza:

én lennék nagyon szívesen,de egy ideig nem valószínű:D

amúgy inkább ezt ajánlom [link]

2012. máj. 28. 08:32
 8/12 A kérdező kommentje:
köszi
2012. máj. 28. 11:55
 9/12 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem tudok konstruktív választ adni, de nem hiszem el, hogy pont tegnap írtad ezt ki :) Én pont az előbb írtam ki ezt a kérdést más formában, de már hónapok óta fogalmazódik bennem.

A testépítő-edző egy igen szűk téma, bár innen tovább lehet menni felsőfokú okj-re, pl. személyi edző, meg spec képzések, de én is ezt céloznám meg, több ok miatt: Nem akarok túlsúlyosokat abajgatni, felüléseket csináltatni velük stb.

Én olyanokat szeretnék oktatni, akik el akarják sajátítani az alapokat a testépítéshez, mert ez egy gyönyörű hobbi és sportág, és túl sokan vágnak bele eszetlenül, aminek vagy eredménytelenség, vagy rosszabb esetben sérülés a vége. Ugye más sportágnak se mész neki csak úgy. A testépítés is művészet...

A másik ok, hogy egyrészt 1 év bőven elég erre egyetem mellett, másrészt 200k megterhelő, de a ráépülő felsőbb képzések majdnem mégegyszer ennyibe fájnak.

Fogalmam sincs, hogy el lehet-e ezzel helyezkedni, és hogy milyen eredményesen, mert szerintem akik magánemberként edzőt keresnek kondizás célra, azok személyi edzőt és nem testépítő-edzőt keresnek. Gyakorlatilag semmiféle véleményt nem láttam ezzel a tanfolyammal kapcsolatban és az elhelyezkedést illetőleg, engem is érdekelne..

2012. máj. 28. 19:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Megemlíteném egyébként, hogy tényleg túl sokakban él a sztereotípia, hogy olyanokat kell edzőnek választani, akiknek vannak elért eredményeik. Azonban, főleg a mai világban, attól mert valakinek vannak versenyeredményei, superbody-t, esetleg mr. universe-t stb-t nyer, illetve szép formában van, még korántsem biztos, hogy ért a szakmához.

Sokszor éppen a versenyzők tudják a legkevesebbet a sportágról, mert egyrészt van mögöttük edző, aki gondolkodjon helyettük, szuper genetikájuk van, és nem tudnak normális emberek normális genetikájához igazodni, harmadrészt pedig - ezt továbbvíve - a szteroidok miatt is messze több a teherbírásuk, illetve kevésbé kell szigorú, fegyelmezett, tökéletes edzéseket, diétákat tartaniuk.

Szóval ez plusz hátrány számunkra, akik nem büszkélkedünk 50-es karokkal, jóllehet, messze többet tudunk a sportágról, az edzésekről, gyakorlatokról, táplálkozásról és az emberi testről, mint a versenyzők.

2012. máj. 28. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!