Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 2.5km lefutni mennyi idő...

2.5km lefutni mennyi idő alatt "kellene" hogy ideális legyen?

Figyelt kérdés
puszta kíváncsiság, egy hete kezdtem, akkor még kb csak sétáltam, ma 20perc alatt tettem meg. ez nagyon rossz?

2012. máj. 24. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Az nagyon rossz, ez egy kocogásnak minősül, nem futásnak. Ha csak a cooprt nézzük, 12 perc alatt 2,4 km-t kell futni, ami nem egy nagy dolog. Mondjuk ez függ attól is, h nő vagy e vagy ffi. Ha ffi vagy, 12 perc alatt max. le kell futnod a 2,5 km-t, de még ez is elég gyenge, 12 perc alatt 3-3,2 km-t sem lehetetlen futni, sőt, többet sem :D Attól függ, mit akarsz, és mi számít neked jónak?

De mindenek előtt a 2,5km 20 perc alatt nagyon gyenge, és most tényleg őszinte voltam

2012. máj. 24. 23:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ főleg hogy őszinte volt. Amugy lány vagyok, és egy hete kezdtem, de ezt ugy kell érteni h elötte soha de soha nem futottam, és egy 2-3éve nem is sportoltam. Igen amugy én is kocogásra gondoltam,messze se lehet futásnak nevezni:D
2012. máj. 24. 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha tíz percen belül futod, már jó vagy.
2012. máj. 25. 05:17
 4/10 anonim válasza:
Nekem vagy 2 nap..
2012. máj. 25. 08:56
 5/10 anonim válasza:
kinek mi az ideális?:D 400métert 50-52 sec allat leszoktam futni..mondjuk egyhuzamba 2,5km :S 10-15perc küröl szerintem,ahoz képest h nemrég kezdtél futni serintem egyáltalán nem rossz a 20perc
2012. máj. 25. 12:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A kérdésedre pontos választ akkor lehetne adni, ha megmondanád, hogy mi a célod vele.

Egyáltalán nem rossz és nem gyenge a teljesítményed, ne hallgass a buta válaszokra még akkor sem, ha azt az őszinteség látszatába csomagolják. Hisz amint leírtad most kezdtél futni. S a kezdetek erről szólnak. Az a lényeg, hogy elkezdted és csinálod. Nem is szabad egyből keménykedni.

Amennyiben fogyni szeretnél, akkor a kifejezetten lassú kényelmes tempó ajánlott. Kb. 6 és 7 perc közötti kilométerekre gondolok. De ne erőltesd, csak minden nap legyen egy picivel nagyobb táv, de ne nagyobb sebesség.

A neten találsz edzésterveket. Figyelj oda a fokozatosságra, és a jó cipőre!

Hajrá, légy büszke magadra és tarts ki!

2012. máj. 25. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Igazából a laza, hosszú távú, aerob munkát részesíteni előnyben a fogyás esetén elavult szemlélet. Az intervallumos edzés sokkal hatékonyabb minden szempontból. Emellett hosszú távokat lefutni egy nőnek nem is ajánlott, kivéve, ha kifejezetten keskeny csípőjű futóalkat, mivel széles csípő esetén káros a térdre nézve.
2012. máj. 25. 20:02
 8/10 A kérdező kommentje:
@ Marillioner : Hát, a cél egy formásabb alak:) valamint, nagyon jólesik, mikor nekikezdtem még kifejezetten azért csináltam, hogy fogyjak/formásodjak, de mostanra már csak jólesik és igazából már nem ettől várom a csodát. Edzőterembe fogok keddtől járni, meg itthon is csinálok gyakorlatokat, és odafigyelek hogy mit eszek (bár ezzel eddig se volt gond).Nem vagyok túlsúlyos,elvileg megfelel a súlyom a magasságomhoz(165cm,61kg), ezért is inkább alakformálás a cél. Elég lassú tempóban megyek, és ha akarnék se menne gyorsabban vagy anélkül hogy kis szakaszokat ne gyalog tegyek meg. A cipővel gondban vagyok, nem ártana valami jót beszerezni :S köszi a kommentet!:)
2012. máj. 25. 22:44
 9/10 A kérdező kommentje:
@Stomp Dániel: Igen ezért sem a futástól várok változást, és ezért iratkozom be az edzőterembe. És mivel én hamarabb tartozom a nőies alakú nők csoportjába, mint a nagyon vékony, keskeny csípőjűekébe ezért nem is tervezek sokkal hosszabbakat futni. Amugy nekem, mégcsak nemis a térdemmel inkább a bokámmal és a derekammal van hamarabb gond..Főleg hogy hallux valgus-om van ( [link] … Fiatal korban nemtúl gyakori de sikerült valahonnan összeörökölnöm..:S és ezmiatt még jobban tud fájni, tulajdonképpen bárhol… köszi a választ:)
2012. máj. 25. 22:53
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A cipő kényes kérdés és sajnos itt is igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve, főleg ha betonon futsz.

Javaslom a Saucony boltját. Ott megkérdezik, hogy mennyit és milyen talajon futsz valamint megnézik, hogy hol terheled a talpad. Szerencsés esetben megúszod 15 ezer körül, de 25 is lehet. Ezen nem érdemes spórolni és a rossz döntés megbosszulja magát. Ne dőlj be a csiriviri cipőknek a sportboltban, mert habár lehet, hogy jók, de nem biztos hogy neked való. Sajnos tapasztalatból tudom...

2012. máj. 26. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!