Futástól fájhatnak a térdeim (lent részletezem)?
Ha telitalppal futsz, akkor mindegy a terep minősége, nemcsak a térded, egy idő után a derekad is fájhat.
Próbálj lábujjhegyen futni (ne egy balettelőadást képzelj el), youtube-on szerintem van videó, ahol megnézheted, hogy milyen a normális "lábtartás" futásnál.
A cipő sem mindegy szerintem, pláne ha komolyan veszed ezt a futás dolgot, nem ártana rendes futócipő.
Az előttem szólókhoz hasonlóan én is azon a véleményen vagyok, hogy a talaj sem mindegy, de szerintem itt nem az a fő probléma.
Ezzel a térdfájással pedig óvatosan, nehogy annyira sérüljenek a porcok, hogy műteni kelljen.
Köszönöm a válaszokat, én is erre tippeltem.
Megnézem a helyes lábtartást, meg beszerzek egy normálisabb cipőt. Jó akár az olcsóbb is szerintetek, csak legyen jól kialakítva? Ilyen 20 ezrem nincs rá.. :(
Utolsó, megijesztesz, ezzel a pár alkalommal nagyon még nem ártottam nekik? Eléggé fájnak, de már múlnak.
Ahhoz azért hosszabb ideig kell "rosszul" futni, hogy baj (maradandó, visszafordíthatatlan) legyen, nem?
Nem megijeszteni akartalak. :)
Pár alkalom után nyilván nem leszel műtéti eset, de ha jól tudom, az se normális ha "alapból kattogós a térded". Ez pláne porckopásra utal, de nem vagyok orvos, a nyakamat nem tenném rá, hogy minden szavam megfelel a valóságnak.
Nyilván nem kell 20ezres cipő, szerintem 6-10 ezerért is lehet venni normális futócipőt, de majd kijavít egy szakavatott. Én nem szeretek futni, így az árakkal sem vagyok tisztában.
szerintem gyenge az izomzatod és az ízületeid is,azért fáj.
egy ilyen gyenge felépítményt meg kitenni komolyabb igénybevételnek nem a legbölcsebb dolog.
kezd el saját testsúllyal guggolni /fegyencedzés pl/.
hogy hol futsz az meg tökmindegy,csak lehetőleg ne betonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!