Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítés: szteroid elkezdése?

Testépítés: szteroid elkezdése?

Figyelt kérdés

sziasztok,

pár szó magamról: 18éves vagyok, lassan 3 éve foglalkozom a testépítéssel, eleinte komolytalanul vettem, nem figyeltem a táplálkozásra, és az edzéstervem se volt hibátlan.

Aztán hamar rájöttem, hogy ha eredményeket akarok elérni, akkor oda kell tennem magam. Ezért grammra pontosan étkeztem, mindig figyeltem, hogy időben egyek, az edzéseim jól megtervezettek, intenzívek voltak, heti egy edzés/izomcsoport.

Kiegészítőkön se spóroltam, sok mindent használtok/tam: glutamin, bcaa, fehérje, tömegnövelő, omega3, vitaminpakk, arginin, NO fokozók, többféle kreatin, etc.etc.

Áttörő hatást egyik sem produkált, ami nem is meglepő, hisz nem csodaszerek ezek, de azért egy komoly kreatintól azért vártam volna valami érezhető hatást, esetleg fejlődést erőben, vagy legalább tömegben, ezek nem nagyon következtek be, csak minimálisan.

Amikor elkezdtem, 2009.szeptemberében 59kg voltam. lassacskán növekedtem, eleinte sokat kardióztam, féltem, a bezsírosodástól, aztán rájöttem, hogy szálkásság nem tartható meg tömegelés alatt, így megemeltem a ch-t, levettem a kardióból, és növekedésnek indultam.

Most május elején 108kg voltam, kissé zsíros formával. 2 hete kezdtem el diétát, július végére 86-90kg a cél, formától függően.

a kérdésem az lenne, hogy ősszel érdemes lenne-e belevágnom egy szteroid kúrába. sokat olvasgattam, semmiről nincs egyértelmű vélemény, ami nem is meglepő, mert mindenkire másképp hat. valami gyengébb szerrel kezdenék, félek a mellékhatásoktól, nem szeretnék az egészségemmel játszani.

ne kezdjetek azzal dobálózni, hogy komolytalan vagyok, meg legyek türelmes, egyek jól, etc.etc.

az életvitelem szinte hibátlan, teljesen úgy élek mint egy versenyző testépítő. nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, 3óránként kajálok, még moziba is berakok táskámba egy adag zabos fehérjét, szóval nincs baj az elhivatottsággal.

versenyzés is megfordult a fejemben, ha olyan lesz a forma, hogy szégyenkezés nélkül színpadra állhatok.

KÉREM OLYANOK ÍÍRJANAK VÉLEMÉNYT, AKIK TAPASZTALTAK EBBEN A TÉMÁBAN, MINDENFÉLE TUDÁLÉKOS TUDATLAN NE KEZDJEN EL OKOSKODNI, OLTOGATNI!

köszönöm!

2012. máj. 16. 23:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Helló! Én nem vagyok annyira hozzáértő (bár eddzek rendszeresen 2 éve és ezzel-azzal tisztában vagyok), de te legalább nem 50 kg-al és 15 évvel akarsz elkezdeni szteroidozni kezdőként, mint az átlag hülye gyerek. Am. ha az amit írtál igaz, akkor sztem. belevághatsz egy kúrába(term. ahogy is azt kell pl:vese-májvédő végén levezetés etcetc. :D) Ismerősöm is ilyesmi problémával rendelkezett egy kúra megoldotta a problémáját. üdv.
2012. máj. 16. 23:21
 2/15 A kérdező kommentje:

köszi a korrekt kommentet.

még annyit tennék hozzá, hogy egyedül az alvás problémás hétköznapokon. a sok stressz miatt nagyon nehezen tudok elaludni, így éjjelenként gyakran 6óránál kevesebbet alszom.

viszont délután mindig szoktam 1-2órát aludni.

hétvégén persze megvan a 10óra legalább.

2012. máj. 16. 23:47
 3/15 anonim ***** válasza:
ha nem készülsz versenyre,akkor nem látom értemét,semmilyen szinten.
2012. máj. 17. 00:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Így van, ha nem versenyzel, hagyd a koxot, viszont ha van ilyen célod, akkor valószínű nem tudod tisztán elérni, hogy ott legyél az élmezőnyben.
2012. máj. 17. 05:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Eddig is szépen fejlődtél, ezután is vinnéd ezekkel a kiegészítőkkel, és hozzáállással, szerintem nem lenne szükséged szteroidra. Szteroid nélkül is folytatva, pár év alatt még rengeteget fejlődhetsz.
2012. máj. 17. 10:45
 6/15 kakaós bögre ***** válasza:
csak akkor kokszolj ha valami-bármi-célod van.versenyzés etc.egyébként minek?strandra nem érdemes.
2012. máj. 17. 10:47
 7/15 anonim válasza:
Ha versenyezni szeretnél, és komolyan gondolod, csak akkor vágj bele és csak ésszel. Tájékozódj ebben a témában, kérdezősködj, pofán nem vágnak. Érdemes kúra közben is valami anti-ösztrogént szedni, ha máj, vese védő szerintem csak tabikhoz kell, injekció nem bántja a veséd és a májad. Utókezelés is nagyon fontos! Erre a célra pedig talán a HCG a legjobb. Sok sikert! És kitartást!
2012. máj. 17. 11:21
 8/15 anonim ***** válasza:

ha nem akarsz az egészségeddel játszani akkor hagyd a koxot. mivel nincs olyan szteroid aminek nincs mellékhatása!

Írtad hogy gyenge szteroiddal akarsz kezdeni hát a gyenge mellékhatású szteroidnak gyengék is az izomépítő hatásai és ezek a szerek marha drágák! A komolyabb tömeg építő szteroidoknak igen komolyak a mellékhatási mind az egészségre mind a hormonrendszere nézve. Ez a te döntésed hogy koxolni akarsz, ha igen akkor sok mindent fel kell áldozni a cél érdekébe de ezt neked kell érezni hogy ér e neked ennyit ez a sport?!

2012. máj. 17. 14:49
 9/15 A kérdező kommentje:

az is megfordult a fejemben, hogy elindulnék későbbiekben (jövő ősszel) a superbody-n, de még elég sok izmot kéne magamra pakolnom, h legyen esélyem.

mellesleg a szemes stanára gondoltam volna elsőnek, haverom azt tolta, és nagyon szépen fejlődött tőle.

az volna még a kérdésem, hogyha kox mellett döntök, akkor ampulla v szemes? sokan mondják, h az ampullás kevésbé káros, mert nem a máj bontja le. de olyan is van aki arra esküszik, h a kettőt egyszerre kell nyomni, mert akkor maradandóbb tömeget lehet felpakolni, nem megy le egyből a kúra után. tudnátok mondani pro és kontra érveket?

2012. máj. 17. 16:09
 10/15 anonim ***** válasza:
szemest magában nem használnék! Szemesből a piacon am is rengeteg a kamu nem mintha amupullásból sok lenne a jó cucc de valószínűbb hogy abból jót kapsz persze ha megfelelő helyen keresed! ha szemes stana mellet döntesz és találsz jót akkor mindenképp tesztoszteron propionátot tolnék mellé.
2012. máj. 17. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!