Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Intervallum edzés- lehet...

Intervallum edzés- lehet valamit tenni a folyamatos "gyakorláson" kívül, h jobban menjen?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat olvastam az intervallumos edzés jótékony hatásairól, így úgy gondoltam, h nem árthat, ha kipróbálom.

Futni elég régóta futok, igazából egyenletes, nem annyira gyors tempóban szerintem 2-3 órát tudnék futni. Viszont ez az intervallumozás nagyon nem megy. Úgy gondoltam, h 100 m-t sprintelek, 200 m-t kocogok, és így tovább. Viszont a 200 m "pihenő" arra sem volt elég, h normálisan levegőt kapjak, szóval hosszabbak lettek a lassú szakaszok, viszont a 4. sprint után már olyan légszomjam volt, h utána már csak rendes, szokásos tempóban futottam.

Ugyanezt kipróbáltam szobabiciklin, úgy, h 20 mp gyors, 10 mp lassú, 20 percig akartam eredetileg, de olyan 8-10-nél több nem ment.

Szóval nagyon keservesen megy ez az egész. Szeretnék valamiféle szintemelkedést az állóképességemben és az edzettségi szintemben, amire szerintem ez jó módszer lenne, de tényleg annyira nehezen megy. Azon kívül, h minden alkalommal egyre többet próbálok csinálni, tudok még tenni valamit? Esetleg a bodyrock-os/ bodyrock jellegű tornák, amik ugye szintén intervallumos alapon működnek, segítenének?

Ja, és általában egy- egy és negyed órát szoktam futni pl., melyik rézébe érdemes az intervallumozást beépíteni? Én a végén próbáltam, h ne az elején vegye el az összes energiámat, de lehet,h pl ez is baj.

Köszönöm, ha valaki tud segíteni ebben!

2012. máj. 13. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát intervallumos futást, biciklizést kb 15-20 perc alatt meg lehet csinálni. Kezdésnek 5 perc laza kocogás utána 45 mp-ig nagy tempóban majd 75 mp-ig laza kocogás utána megint mehet 45 mp-ig a gyors rész ezt váltogatva kellene legalább 5-6 gyors résznek lennie és a végén kb. pár perc leveztő kocogás.
2012. máj. 13. 23:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja és fölösleges 1 órán át futni ha intervallumos futást is csinálsz. Elég ha csak megcsinálod az intervallumost és akkor bírni fogod.
2012. máj. 13. 23:11
 3/8 anonim ***** válasza:
nem kell elkeseredni, csináld csináld csináld , bőven elég kezdésnek az a 8-10 , mikor én kezdtem jó ha négyet meg tudtam csinálni :D:D igaz én kettlebellell nyomom. meg a futásnak se a végére se az elejére, intervallumot külön napon, és na szarj be h csak húsz perc az egész, azt nyomd le rendesen és csókolom
2012. máj. 13. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:

mindig ilyen keserves lesz. a HIIT az egy ilyen edzésforma. El kéne fogadni, ha eredményt akarsz, akkor azért meg kell szenvedni.

a szobabiciklis akciód egyébként egy tabata intervallum volt... azért megnézném azt az embert aki 20 percig csinálja...

És egy-két tanács: Az intervalt sosem távolság alapján végezzük, hanem idő alapján. és 30mp on ciklus a maximum. kezdőként az off ciklus ne legyen rövidebb az on-nál, de max 3xannyi lehet. És a futás az egyik legveszélyesebb gyakorlat intervalra. kerüld.

2012. máj. 14. 00:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megfogadom a tanácsokat.

Az utolsó válaszolónak: tudom, hogy az eredményért küzdeni kell, nem is akarom feladni, vagy ellazázni, csak nagyon meglepődtem, h ennyire nem megy, pedig azt hittem, h már egészen jó az állóképességem stb. Ja, és a futásnál azért méterekben mértem, mert egy 400 m-es körpályán szoktam futni, viszont nincs se stopperórám, se karórám, és így volt a legegyszerűbb mérni.

És még valami: miért veszélyesebb a futásnál az intervallumozás, mint másnál? Nem kötekedésből, csak ez nekem tényleg új info, itt is a futással példálóznak: [link]

2012. máj. 14. 12:38
 6/8 anonim ***** válasza:

olyan ember példázódik vele, aki arra is képtelen, hogy a nevét a cikk végére írja... Vajon miért? vállalja a felelősséget a mondanivalójáért? azért, ha lesérülsz az ostoba tanácsa miatt? Szerinted edzett egyáltalán így a cikk írója? Kétlem.

De hajrá, csináld csak, majd ha kicsit beleerősödsz a sprintekbe, majd megtapasztalod, miről beszéltem...

2012. máj. 14. 15:10
 7/8 anonim ***** válasza:

idő probléma:

-veszel egy gymboss timert

-letöltesz a netről mp3-ba interval jelzéseket

-zeneszerkesztővel csinálsz magadnak saját mp3-at

-ha minden kötél szakad, egy telefonnal, vagy diktafonnal felveszed a saját hangodat (start/stop, vagy amit akarsz)

2012. máj. 14. 15:14
 8/8 anonim ***** válasza:

vagy ami már tényleg eretnek, egy online timer oldal hangját veszed fel a telefonoddal...

[link]

2012. máj. 14. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!