Csak futástól lehet vékonyodni? Milyen intenzitással és sűrűséggel érdemes futni?
Ja és mennyivel rosszabb betonon, mint füves területen?
Egyéb tippek? :)
Köszönöm a válaszokat4
Csak futástól nem hinném, hogy lehet. Étrendet kell rendbe tenni mellé. Ha sportolsz még valamit mellette, aminél az izomzatok fokozatos terhelést igényelnek, akkor aerobot javasolnék, ha nincs ilyen, akkor jó a futást, mint kardió. Bár a kardió edzés elsősorban az állóképesség javítását szolgálja, de hetente 3x20 perc is elegendő. (nyilván olyan tempóval, hogy ezt bírd)
Én nem szeretem a betont, de ha van valami jó minőségű futócipőd, lehetséges, hogy nem lenne gond ott sem, de úgy tudom, hogy elég ízület kínozó.
Igen, füvön jobb lenne. Lehet fogyni vele, ha szálkásító étrended van hozzá.
Minden aerob edzés egyben kardió is, mivel a szív-érrendszer van igénybe véve. De a kardión belül van aerob és anaerob tartomány. Ha kocogsz és a pulzusod kb 130-140 fölé nem nagyon megy, akkor aerobnak tekinthető az edzés. Fölötte anaerob, de mindkettő kardió.
Mindkettőnél az a lényeg, hogy kalóriát égess el, az aerobnak az előnye, hogy az edzés során többet használsz fel zsírból, de a rövidebb intenzívebb anaerobnak pedig ott a haszna, hogy az edzés után jóval több zsírt égetsz, mivel órákig fel lesz pörgetve az anyagcsere. Így ezzel összességében több zsírt égetünk el. Tehát nem azt kell nézni, hogy edzésnél mennyit használunk zsírból, nem sokat egyébként, inkább szénhidrátot, hanem hogy utána egész nap mennyit égetünk el.
Itt egy jó cikk róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!