Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A hastánctól lehet fogyni?

A hastánctól lehet fogyni?

Figyelt kérdés

Igazából nem is a fogyás lenne a lényeg, inkább az hogy izmosodjon a hasam, esetleg kicsit laposabb legyen .

Ha a hastánc szerintetek nem is jó erre akkor inkább milyen mozgást vagy mit tudnátok javasolni ?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm szépen.

( próbálkoztam már Rubint Rékával is, többféle felüléssel, de mindent megunok. valami intenzívebb kéne ami közben nem unatkozom .)

2012. ápr. 25. 16:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%
Nem jó fogyásra, nem elég intenzív. Lapos hasra a megoldás a heti min. 3-4 aerob edzés, ami lehet pl kocogás, bicaj. Mellé menjen szálkásító diéta. Hasizomgyakorlatokkal nem megy le a hasad, mert nincs helyi zsírégetés.
2012. ápr. 25. 16:26
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :) és ha mondjuk kocogok akkor hány naponta, mien intenzitással, mennyi időt, és mekkora távot ?:)

esetleg taposógép is jó ?

azon mennyit ?:)

Ha biciklizek, akkor is megy le a hasamból ?

igazából nem nagyon tudom hogy a szállkásító diéta miből áll ...el tudnád nekem magyarázni kérlek ?:)

igazából tényleg nem fogyni szeretnék, inkább erősödni, izmosodni, és laposabb hasat mindenképpen :)

( 15 éves lány vagyok :) )

2012. ápr. 25. 17:54
 3/13 anonim ***** válasza:

bicikli, kocogás a legjobb, heti 3-4-szer 40-50 perc.

A taposógép is megteszi, de az is legyen 50 perc.

A hasadból is menni fog le ezekkel az edzésekkel , ha van mellette szálkásító diéta:

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömeg kg fehérje és 2g*testtömeg kg szénhidrát kell.

ezekből kell összerakni:

fehérje: sovány húsok, tojás, sovány túró, esetleg protein tápkieg.

szénhidrát (ch): zabpehely, rizs, főtt krumpli, teljes kiőrlésű kenyér + mehet sok zöldség

Itt találsz diétás étrendet: [link]

Mindenhonnan fogyni fogsz, nem lehet csak az óhajtott területekről.

2012. ápr. 25. 18:58
 4/13 A kérdező kommentje:
rendben van :) nagyon szépen köszönöm ^^:D
2012. ápr. 25. 19:25
 5/13 *Glissade* ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Egyettértek az első válaszolóval, de úgy gondolom, hogy a hastánccal kapcsolatban csak félig van igaza!

A "nem elég intezív" kicsit meggondolatlan kifejezés... szerintem Montez még életében nem hastáncolt:)

Valóban nem alkalmas fogyásra kezdő szinten, mert még azzal vagy elfoglalva, hogy jó legyen a teknikád, ez pedig valóban lehetetlenné teszi, hogy intezíven tudj táncolni.

Viszont pár évvel később, mikor már nem a hellyes teknika a cél, már nem a zenét próbálod utolérni...

Hanem haladó szintű kombinációkat is alkalmazol, ill a célod az, hogy bele vidd a motivációt a táncodba, akkor bizony elég fárasztó tudd lenni...

Ha minden eröddel arra törekedsz, hogy minden a hellyén legyen, minden mozdulat szép legyen stb., akkor 1 szám végig táncolásától is eltudsz fáradni.

Képzeld el, ha még elpróbálod vagy 15X...

Ha kevesebbet eszel, mint amennyi energiát elhasználsz, akkor nyilván valóan fogyni fogsz. A "diéta" egyik legjobb kiegészítője szerintem a tánc, csak abban el kell jutni egy bizonyos szintre:)

Ha nem szereted a monotonitást és válalod, hogy a tánc kötötségekkel jár, akkor szerintem neked találták ki, nyugodtan kezdj bele:)

"nem is a fogyás lenne a lényeg, inkább az hogy izmosodjon a hasam, esetleg kicsit laposabb legyen"

lapos has= fogyni szeretnél

izmos has= fogyni szeretnél, mert akkor fog a hazizom látszódni, ha alacsony a testzsírszázalékod.

Tehát, a fogyás a célod.

2012. ápr. 26. 22:16
 6/13 anonim ***** válasza:

Glissade, valóban nem hastáncoltam még, pedig jól állna rajtam a selyemcucc.:)

De azért ismersz annyira, hogy kicsit meg fogom védeni az álláspontomat, persze a tisztelet megadása mellett.:)

Szóval én továbbra is azt gondolom, hogy egy hastánc az csak kevésbé intenzív táncika, nagyon kevés kalóriát használ fel, éppúgy, mint a hula-hopp, zumba (ezért is kapni fogok:) ). Még, ha hipp-hopp vagy hasonló mozgalmasabb táncról lenne szó, akkor azt mondom, ok.

A másik, hogy egy nagyon jól kiszámolt és betartott diétával még kis mozgás nélkül is lehet fogyni, mivel kalóriadeficittel nyilván megy le a testsúlyból, de azért nem mindegy, hogy egy kocogással vagy bringával elégetsz 400-500 kcal-t, míg egy kis táncikálással 100-150-et, ha már edzünk valamit , akkor legyen már hatékonyabb nem? De!:)

Na a harmadik dolog meg az, hogy nem is csak az számít, hogy a mozgáskor mennyi zsírt égetsz el, elmondanám, hogy nem sokat, mivel főleg szénhidrátból származó kalóriát használsz fel, hanem az a lényeg, hogy az edzés után mennyire lesz megemelkedett az anyagcseréd, tehát itt jön be az after burn hatás. A nagyobb intenzitású edzésekkel, mint pl. az intervallum kardió, jóval nagyobb ez a hatás, tehát még órákkal az edzés után is hatékonyan égetsz kalóriát. Itt van róla egy jó cikk: [link]

És tényleg elnézést, hogy nekem erről az ilyen nők által hatékonynak tartott mozgásformákról ilyen sarkos, férfisoviniszta véleményem van. Peace:)

2012. ápr. 27. 07:21
 7/13 *Glissade* ***** válasza:

Kedves Montez:)

Abban nincs igazad, hogy a hastánc kevésbé intenzív mint mondjuk a hip-hop.

Táncoltam már elég sokféle táncot, a balettől kezdve a modern táncig és nem volt egyik sem sokkal keményebb...

Bár nyilván ez teljesen tanár függő...

Az én tanáromnál modern tánc órán, kb. egymás taknyában, nyálában fetrengtünk, a tenyeremmel nem bírtam a padlón támaszkodni mert elcsuszott...

Ehhez még hozzá jön az is, hogy nagyon kell figyelni a koreóra a zenére és a másik táncosra is, hogy ne rúgjam fel. Hajtasz mint állat, hogy jól menjen a koreó, meg legyen a hajlékonyságod stb...

Jó akarsz lenni a tanár kedvéért, a csoporttársaid kedvéért, meg természetesen magadért. Nem állhatsz szimpadra úgy, hogy nem vagy elég jó.

Én némelyik órán nagyon szenvedtem... néha elkondolkoztam azon, hogy miért is csinálom, mi értelme...? ha később erre már úgysem leszek képes. Tényleg csak pár év az ameddig birod csinálni, utána mész a levesbe, mert jönnek a fiatal táncosok, akik sokkal jobbak mint te. Nagyon nehéz elfogadni, hogy egyszer abba kell majd hagynod.

Nem gondolom azt, hogy a hastánc lazább lenne, csak ott talán nagyobb a szabadságod...

A hastáncot is keverik már mindenféle tánccal (latin, jazz, hip-hop stb.)sok irányzata van. Nem lazább, csak az egy természetes tánc, és nem kell a testi határaidat olyan mértékben feszegetni, mint mondjuk a balettnél.

Ezért is "váltottam át" a hastáncra, mert abban bízok, hogy ezt majd örökké fogom tudni csinálni:)

Viszont ha a praktikusági okokat nézem... akkor mindenképp a konditermet választanám, vagy valamilyen az izmok szempontjából megterhelőbb edzést!

Tényleg ezerszer hatékonyabb, mert minél több izmod van, annál nagyobb a kalória igényed, csak úgy alapból is...

Ill. mert edzés után is égeti a kalóriát:)

Saját tapasztalat alapján:

Táncolni képes, vagy akár napi 4-6 órát is. De sulyzózni nem fogsz tudni 4-6 órát egyhuzamban...

Ami még slusz poén... hogy ennek ellenére sem volt soha kocka hasam.

Tehát fogyás, erősődés szempontjából tök felesleges ennyi tánc.

Nem is értem, hogy mit gondol az aki a kocka hasat akar...:)

Nincs férfisoviniszta véleményed, teljesen igazad van mindenben. De tudod, hogy van ez... én táncos vagyok, vagy talán leszek valamikor... nem tudom... ezért ajánlom másnak is azt:)

ui.: Zumbaa? Az mi?:D

2012. ápr. 28. 02:45
 8/13 anonim ***** válasza:

ok, kicsit meggyőztél és köszönöm, hogy nem volt sértődés, eddig ezt nem nagyon úsztam meg, ha le mertem írni a véleményem, pedig szerintem én óvatosan szoktam fogalmazni.:)

Tényleg sok mindenben egyetértünk, további jó edzést kívánok!

Zumba? Írtam ilyet? :)

2012. ápr. 28. 07:10
 9/13 *Glissade* ***** válasza:

Köszi:)))

Ja... írtál:)

De nekem a zumba nem jön be...

A Por de bras óráról mi a véleményed? Szerinted mennyire hatékony? Ha mindent szeretnék kivéve fogyni:)

2012. ápr. 28. 17:38
 10/13 *Glissade* ***** válasza:

Rosszúl írtam...

Port de bras(a klaszikus balettban karvezetést jelent, de nem arra gondolok)

2012. ápr. 28. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!