Testépítők! Mi a véleményetek erről? TÁPLÁLKOZÁS
A következő sorokat egy másik topicból idézem, egy teljesen átlag életet élő 19 éves lánynak (kenyér, tészta, no sport) címezték:
"A napi 200-220 g szénhidrát kevés. Kb. 2300-2500 kcal a napi szükségleted,ennek az 55%át kell(ene) szénhidrátnak kitennie,ami kb 308-335 gramm/nap.
(egy leendő dietetikus)"
Csak én érzem ezt borzalmas baromságnak? :O
nem kell figyelni sem a fogyirovatra, sem a dietetikusokra, és sajnos ebben a témában a legtöbb orvosra sem... pont ma voltam suliorvosnál, mert rosszul voltam, kérdezte mit reggeliztem, mondtam, hogy zabpelyhet (a proteint kihagytam, mert nem volt kedvem kivárni a papolást, hogy végem lesz). erre azt kezdi magyarázni, hogy a zabpehely kevés reggelire (még jó, hogy meg sem kérdezi, mennyit eszem), és nem elég gazdag tápanyagban.
amúgy Montez, én is olvasom, hogy lányoknak elég 3-4 g ch tömegeléshez, de én úgy tömegelek most 4-gyel, hogy régebben a diétát meg 3-mal kezdtem :D egy barátnőm szintén tömegel egy ideje, neki kevés is a 4. szóval azért ez is egyénfüggő, ez a lényeg
Így van, egyénfüggő, ezek az értékek szoktak működni általában, de nem mindenkinél. Ki kell tapasztalni.
Ugyanígy szálkásításkor is a 2g*testtömeg kg ch elég lehet, aztán figyelni kell a szervezet válaszát. Ha nincs meg a heti 0,5 kg fogyás, akkor lehet 20-30g-al csökkenteni a ch-t, ha pedig több, mint 1kg/hét a fogyás, akkor emelni kell rajta, hogy ne legyen nagy az izomveszteség.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!