Tömegnövelő/ Fehérjepor? Melyiket vegyem? 3éve edzem, és megálltam a fejlődésben egy jó ideje. Inkább tömegnövelő?
Tömegnövelőtől meghízom? Izmosoddni szeretnék. Melyiktől növök drasztikusan?
A kaja ... hát itthon mindent bezabálok ami van.
184/84kg- vagyok
Köszönöm
"itthon mindent bezabálok ami van." Na itt van elbszva az egész.
Ha fejlődni akarsz, tervezz meg egy étrendet! Ha az megvan, akkor jöhet egy edzés utáni turmixnak való fehérje+szénhidrát vagy tömegnövelő. Előtte semmiféleképpen, mert attól még, hogy a sz-art bekened cukorral, az még sz-ar marad...
Jó olvasást.
Előttem válaszolónál a pont.
Étrend kellene, az a legfontosabb. Tervezz meg egyet, tartsd be, utána lehet gondolkodni kiegészítőkön.
A tömegnövelésnek nem az a lényege, hogy eszetlenül felzabáljuk az egész hűtőt. Lehet tömegnövelés alatt, hogy az étrend mellé beraksz pár "csaló" kajázgatást, mert olyankor énis mindenfélét megeszek mellé, de az így akkor sem jó.
A tömegnövelőtől pedig nem fogsz drasztikusan megnőni, ha nincs étrended. Nem egy varázsporról beszélünk, hanem csak egy táplálékkiegészítőről. Ha van étrended, de az hiányos, akkor valamilyen szinten segít kiegészíteni. Példa: kellene XY embernek 250 gram szénhidrát egy nap, azonban csak 210-et tud bevinni szilárd kajából. Akkor a megoldás, hogy ihat egy tömegnövelőt, amiben van 40 gramm szénhidrát, és kipótolta. A tömegnövelő igazából egy szükséges megoldás, de a tápanyagbevitelt, amennyire csak tudod, rendes, főtt ételből vidd be a szervezetedbe, mindig azon legyen a hangsúly, annál nincs jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!