Honnan veszi a sok idióta, hogy a zsír izommá alakul?
Láttam egy oldalon kommenteknél, hogy a képen szereplő nő azért tudott lefogyni 100 kilóról, és izmos alakot összehozni, mert a zsírját "átgyúrta" izommá.
Továbbá a környezetemben(osztálytársak, barátok) szinte mindenki ilyen baromságokat beszél. Sőt, nem értik, hogy én hogy gyúrtam ki magam, mivel én csont soványan kezdtem, 180cm 55kg, és most vagyok 80kg. Sőt, megvádolnak hogy kokszoltam, mivel nekem nem volt semmi, amit "átalakíthattam" volna. Hát b@zdmeg, nekem rendes étrendem van.
Meg még jókat röhögök, mikor ujjal mutogatnak dagadt emberekre, hogy "úúú de dúrva lenne ha átgyúrná magát".
Nagyon elterjedt ez a hülyeség, ezt írják valahol? Vagy van valami filmben? Vagy ennyire nincsenek tisztában az alapvető biológiával?
Na, pont most akartam megkérdezni, hogy húsvét reggel ezen bosszankodsz locsolkodás helyett, de látom írtad, hoyg odaindulsz:)
Tudod nagy az Isten állatkertje, kicsi a kerítés..
azért tényleg vicces ez a felfogás, fölleg amit rád is mondtak:D
A kérdésben megadtad a választ: idióták.
Vagy ahogy ezt Douglas Adams megfogalmazta:
"Mióta ez a Galaxis létezik, hatalmas civilizációk születtek és pusztultak, születtek és pusztultak, születtek és pusztultak, s mindez olyan gyakorisággal történt, hogy hajlamosak vagyunk azt gondolni: az összes élőlény a Galaxisban
(a) fogékony a tengeribetegségre és az azzal rokon dolgokra, úgy mint: űrbetegség, időbetegség, történelembetegség meg miegymás, illetve
(b) hülye."
Mivel azt írod, hogy mutogatnak és mondják, hogy átgyúrná magát, ezért valami időszakos mániára gondolok, ami elterjed egy közösségben, és egy ideig mindenki azt fújja. Aztán elenyészik. Ehhez elég egynek kitalálni valamit, ha elég megnyerően mondja, átveszi a többi hülye.
Mondjuk már csak kémiai szempontból sem értem, hiszen az izom fehérjéből áll, ami polipeptidek, aminosavak, tehát van egy láncalkotó nitrogénatom (sima aminosav esetében alfa-szubsztituens), míg a zsír az zsírsav, triglicerid, egy három szénatomos láncból lóg le 3 hosszú CH-lánc, beékelődve egy-egy észterkötéssel, tehát egy árva darab nitrogén sincs ott. És oké, hogy szerves kémia, meg átalakítás, de egy ilyen mértékű transzformációt azért a szervezet sem tud elvégezni :D Laborban sem lenne könnyű, az tuti.
Amúgy nem azzal van a baj, aki nem tud, hanem azzal, aki nem is akar tudni. Ha elmeséled nekik a valódi hátterét, és elfogadják, akkor jó, tanulni sosem késő, de ha ellenállnak, hát akkor nyaljanak felsővezetéket.
#7: Te is elég nagy kreténséget írtál, de a végén ott van a helyes észrevétel: Sokan akik elkezdenek konditerembe járni, normálisan táplálkozni, néha neadj' isten futni, akkor veszítenek a zsírtömegükből, aminek a hatására az addig löttyed sz-ar seggükön és karjukon hirtelen elkezdenek kirajzolódni az izmok. Namármost ez a szellemi fogyatékosoknál úgy jön le, hogy az izom átalakult, holott marhára nincs ilyenről szó...
De zsírvesztés közben izmot építeni lehetetlen, mivel két táplálkozási szempontból ellentétes folyamatról van szó, tehát ez a rész marhaság.
Hmm, idén is eltoltunk oszt.társammal négy üveg szódát :) Lehet hogy szemét vagyok, de ez a kedvenc ünnepem :D
Örülök, hogy ennyien válaszoltatok, és hogy egyetért mindenki. Remélem azért ezt elolvassa néhány csökött agyú, hátha ettől megjön az eszük. Én sem értem egyébként, hogy miért filozofálok ilyeneken ma, csak úgy hirtelen eszembejutott :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!