Akik szerint a fehérje porok, tömegnövelők, és egyéb táplálékkiegészítők károsak, és "műizmokat" eredményeznek a konditerembe járóknak, azok meg is tudják magyarázni, hogy mi alapján gondolják így?
Olvasom itt sokszor, hogyha valaki megkérdezi, hogy mondjuk milyen fehérje lenne az ideális edzés utánra, akkor rettentő sokan nekiugranak, hogy "kokszol", meg "felfújt műizmai" lesznek, de a kedvenc marhaságom az, mikor előadják, hogy majd ha abbahagyja, eltűnik az izma. Továbbá sok idióta szerint káros a szívre, vesére, meg tököm tudja mire. A legjobb, mikor megmagyarázzák, hogy hádde egyél SZALONNÁT, KOLBÁSZT, és igyál rá TEJET, és majd attól izmos leszel ha edzel rá.
De könyörgöm, tudják ezek hogy miről beszélnek? Tudják, hogy egy tömegnövelő konkrétan ugyan abból van, mint mondjuk a rizses sültcsirkemell? Valaki mondja már meg nekem, hogy az ilyen kijelentéseit mire alapozza!
Kedves kérdező és válaszolók!
A válasz nagyon egyszerű: mert MŰ. Az összes táplálékkiegészítő (tömegnövelő, fehérjeporok stb.) mind mesterségesen, laborban előállított (és igaz h természetes anyagokból mint a tejsavó pl.), de akkor is kémiai úton előállított anyagok. Tudjátok, hogy mik kellenek ahhoz, hogy pl a valin, leucin és társai aminosavakat por formába (vagy csokiba)tudják hozni úgy, hogy még tartósítva is legyenek ugy kb. 1-2 évig? Láttatok már C-vitamin tablettát (a régi fajtára gondolok)? Milyen színű? Sárga? Pedig az aszkorbinsav fehér színű! Ez hogy lehet? Csak úgy mint a tápkiegek tele vannak jobbnál jobb tartósítószerekkel, térfogatnövelőkkel, felszívódásfokozókkal és még kitudja mivel. Ezek pedig a szervezetre hosszu távon károsak. Nem fog senki se meghalni mert párszor szedte a Jumbo-t vagy a Whey professionalt, nyugi!
Persze egy olyan világban, ahol a csirkéket 2-3 hét alatt pulykaméretűre hízlalják (valyon hogy érik ezt el, amikor öreganyám szerint is ehhez minimum 3-4 hónap szükséges, de legjobb a 10) hogy aztán az "egészségesen" táplálkozó kondis gyerek megvegye a hiperbe, hogy aztán megegye a fincsi egészséges és húúú hát mert az zsírmentes husikát, és lényegtelen végülis hogy tele van ösztrogénezve, mert ugye a gyorsan nagyra nővő pipnek a csontozatát is erősíteni kell valamivel, hogy elbírja a hatalmas izomtömegeket. Egy ilyen világban tápkiegek meg se kottyannak. Valóban. DE! Akinek van esze az megpróbálja kikerülni a mű dolgokat. Így is épp elég van a kajánkban!
Amikor a Mari néni azt mondja egyél kisfiam szalonnát, kolbászt, amit az ő saját TERMÉSZETES úton felnevelt jószágából állít elő, könyörgöm NEM a ZSÍROS húst akarja megetetni Veletek!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a nagyon alapos érvekkel alátámasztott feltételezéseidet. Csak pár dologban erősen tévedésben vagy.
A tejsavó protein ultraszűrés és utána porlasztva szárítás útján kerül a megfelelő állapotba. A szűrés és szárítás viszont nem kémiai átalakítás, hanem fizikai technológiai módszer.
C-vitamint a mi cégünk is gyárt, a miénk is sárga bevonatos tabletta, de a bevonatb festékében nálunk pl riboflavin (B2-vitamin) van, ez adja a sárga színt és azért van bevonva, hogy:
1. a lenyelést elősegítse
2. megvédi a tablettában a hatóanyagot a környezeti ártalmaktól, pl nedvességtartalom.
3. Esztétikai megoldás.
26 éve fogyasztok egyébként (szerinted mű) proteineket és képzeld semmi bajom, amit az éves orvosi vizsgálatom is igazol.
De nem muszáj ilyeneket kajálni mindenkinek, enélkül is lehet izmosodni én is azt mondom.
ma 10:30
annyit tennék még hozzá, hogy a kolbász és a szalonna akkor is ZSÍROS lesz, ha marinéni állítja elő a saját kukoricadarán és moslékon nevelt bio disznajából. Egy ésszel élő ember ráadásul nem a spárban veszi a csirkemellet, hanem pont az imént említett marinénitől, igaz, 300ft-al drágábban kilóját, de mérgektől mentesen. Egyébként meg persze, lehet enélkül is izmosodni, senki nem mondta, hogy nem lehet. Csak éppen ahoz akkora kajamennyiség kellene tömegeléskor, amit pl én egyszerűen képtelen vagyok megenni, és időm sincs, hogy megsüssem/főzzem. Ráadásul nem olyan olcsó a hús, hosszútávon ezekkel olcsóbban ki lehet jönni.
Szerintem te félreértettél. Én az előzőnek válaszoltam.
Én pont, hogy 26 éve eszek proteint. Nem értem miért nekem írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!