Kellene szednem valamilyen fehérjeport?
Diétázom és szeretnék feszesíteni is (165 cm/ 51 kg). Sajnos nem tudok minden nap megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni, de sokat eszem húst (főleg csirkét), túrót és néha tojást. Eszem sok zöldséget és gyümölcsöt, a kenyeret próbálom elkerülni és a tésztákat is. Naponta fél órát tornázom és biciklizem , de néha ugrókötelezem is. Kellene vennem valamilyen fehérjeport? (ha igen, milyet? , néztem neten és miért ilyen drágák?)
előre is köszönöm
19/L
"Diétázik. Diétakor az izomvesztés elkerülése miatt magasabb fehérjebevitelre van szükség. Ugyan számszerűleg nem, de szóban leírta, hogy nem tud minden nap megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni. A kiegészítés arra kell, hogy ezt meg tudja tenni. De végülis ezt csak kétszer írtam le, harmadszor tán felfogod.
Aztán meg: az izomvesztés elkerülése azért is fontos, mert egy nő az izmoktól szép formás, és ha normálisan táplálkozik, akkor még egy jó kis alakja is kisülhet belőle, ez meg csak nem lenne ellenére... vagy jobb a kis egyeneske, semmilyenke alak?"
Felfogtam amit írtál,csak nem egészen értek vele egyet.én egyben azt is próbáltam magyarázni,hogy nem kell ennyire szigorúan venni a fehérjebevitelt,hogy most pontosan meglegyen a fehérjebevitel g/tskg-ra.magán az edzésen múlik úgyis a dolog nagy része.vigyen be több fehérjét,persze ez teljesen rendben van,de azon már nem múlik semmi,hogy vesz-e protein port,vagy sem.akkor meg minek költsön rá? és azon sem,hogy nem pontosan viszi be a g/tskg fehérjét a szilárd kajából.az izomvesztéstől sem kell félnie.ha rendesen,kitartóan edz,és tartja ezt a kaját,akkor nagyon jó alakja lehet,nem lesz egyeneske-semmilyenke,az is biztos.
Azt meg még mindig nem sikerült megmagyaráznod, hogy miért rossz a protein ha por formában van.."
Na várjunk,én nem azt mondtam,hogy önmagában a por protein az rossz(akkor lehet félreérthető voltam)hanem azt,hogy felesleges rá költenie,ha megvan a magasabb fehérjebevitele.Persze figyelj,tőlem megveheti a legdrágábbat is,ha olyan jól áll anyagilag,hogy nem tudja mire költeni a pénzét.
30/F
Sajnos nem tudok minden nap megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni, de sokat eszem húst (főleg csirkét), túrót és néha tojást.
nekem ebből az jön le hogy nem visz be eleget, de te mégis ezt írod: kivehető a kommentjéből,hogy nagyjából beviszi a szükséges fehérje mennyiséget
mellesleg a kommentjei:
ÓÓÓ, kösziiii :)
Köszönöm a válaszokat..
utolsó, miért kell ilyen csúnyát írnod nekem? :( én csak kérdeztem
a megjegyzést az 5-nek írtam
:) köszi
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat.
Én nem szerettem volna, hogy itt elkezdjetek veszekedni , én azt nem akartam :( Bocsi, ha kellemetlen perceket okoztam
komolyan, egy olyan embernek, akinél még a 7 éves húgom is jobb szövegértés produkál, nem hiszek, de szerintem mások sem
apropó, wikipédia (=ellenőrzött szöveg)
Táplálékkiegészítők: a táplálékkiegészítők koncentrált tápanyagok, kapszulás vagy por kiszerelésben. A közhiedelemmel ellentétben nem károsak és semmi különös vagy illegális nincs bennük: sima élelmiszeripari készítmények. Segítségükkel egyszerűbben lehet nagy mennyiségű tápanyagot bevinni, ugyanis emésztésük egyszerű és semmi felesleges anyagot nem tartalmaznak, tehát célirányosan azt a tápanyagot adják amire éppen szükség van.
A táplálékkiegészítőknek számos előnye van: ár, könnyű elkészíthetőség, gyorsabb felszívódás, könnyebb fogyaszthatóság (100g fehérjeport jóval könnyebb és gyorsabb meginni mint megenni fél kiló húst) – azonban mindezen tulajdonságok ellenére "csak" kiegészítők, nem pótolják az étrendet, ezekre alapozni nem lehet, csak bizonyos mértékben kiegészíteni a tápanyagbevitelt.
(Kivételt képeznek ez alól a vitamin- és ásványi anyag-kiegészítők és némely speciális tápanyagok amelyeket megfelelő mennyiségben lehetetlen hagyományos módon bevinni, de semmiképpen sem a fehérjék illetve szénhidrátok.)
17:13
17:55
Ezekből rakd össze. (dirtboy írta, hogy amit az ember soknak hisz, az nem biztos, hogy valójában is az, sőt. Előtte meg én írtam, hogy a kérdést gondolom azért tette fel, mert nincs megelégedve az eredménnyel, javítani kellene. Következtetés: valószínűleg nincs meg az elegendő fehérje, ezért lenne még rá szükség. Persze a legjobb az lenne, ha kapnánk egy számszerű értéket a kérdezőtől a bevitt fehérje mennyiségére.)
"Na várjunk,én nem azt mondtam,hogy önmagában a por protein az rossz'
Akkor ez mit jelent? ""De hogy a fehérjeport azoknak találták ki, akik nem tudnak gondolkodni? Hát, ma is tanultam valamit... ^.-"
Na ugye,akkor érdemes volt ide feljönni. "
"Na várjunk,én nem azt mondtam,hogy önmagában a por protein az rossz'
Akkor ez mit jelent? ""De hogy a fehérjeport azoknak találták ki, akik nem tudnak gondolkodni? Hát, ma is tanultam valamit... ^.-"
Na ugye,akkor érdemes volt ide feljönni. "
Úgy értettem,hogy nyomatják a reklámokban a proteinport,és veszik,mint a cukrot,mintha kötelező lenne,azért mert valaki edz.és legtöbbször fölöslegesen költenek rá pluszban.Természetesen a por protein az ugyanúgy protein,mint ami a csirkében,tojásban stb.van. tehát erre értettem ezt:"Na várjunk,én nem azt mondtam,hogy önmagában a por protein az rossz"
30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!