13 éves vagyok súlyzózok, milyen étrendet ajánlotok?
Ez hülyeség , már régen bebizonyították , hogy ez nem igaz . Különben is , honnan akarod tudni , hogy ha nem kondizik , akkor nagyobbra nőtt volna ? Te meg ezen gondolkozz el . Én 14 évesen kezdtem , és 185cm magas vagyok , ami szerintem nem rossz . A kérdésre válaszolva pedig : az edzés előtt kéne enni kb 2 órával jó sok fehérjét és szénhidrátot , edzés után és a következő napon pedig lehetőleg minél több fehérjét , azaz húst, tojásfehérjét , stb. És itt még pár link :
IS-is. Nézd csak a tornászokat, ők mind kis koruktól kemény erősítő gyakorlatokat végeznek és hát nem túl magasak. Amúgy én is 13 voltam, amikor elkezdtem, de akkor még az emberi szervezet szerintem nem ilyen jellegű terhelésre készül. Sztem elég ha egy héten csak egyszer kétszer, inkább kisebb súllyal többet edzesz és kitartó vagy. Amúgy inkább javasolni tudom a kajakot, úszást (főleg a gyorsat), a kocogást, a vízilabdát, a focit, amik ebben a korban jól erősítenek és állóképességet kölcsönöznek, de jó a saját testeddel való edzés is (fekvőtámasz, törzsemelés, felülés/hasprés, húzódszkodás). Ami az étrendet illeti: Csodát egyiktől se várj, de lassú víz partot mos és inkább ezek, mint valami kondis szteroid:
tojás (ha bírod nyersen is) heti 5-10 lecsúszhat
csirke, hal, tej stb. ez amúgy függ attól is, hogy szálkásítani vagy tömeget növelni akarsz-e.
tolem csinaljad nyugodtan:D
amugy meg nem mindenki hulye aki jo tanacsot akar adni,. de nem kell ram hallgatni, ha nem akarsz:P LD:D :X
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!