Valami jó tipp narancsbőr eltűntetésre?
1/17 anonim válasza:
Szerintem mindenképp a combtájékodra mozogj, ha ott tűnt fel a narancsbőr. Nekem bevált. Sokat mozogtam rá és egy idő után eltűnt. :)
2012. márc. 18. 15:40
Vékony vagy és narancsbőrös ?
Ez azt jelenti, hogy kicsi az izomtömeged, de zsíros vagy. Le kell dobni a zsírt és izmosodni. (inkább fordított sorrendben fog menni)
Amúgy ez a Sport rovat, nem a fogyókúra !
2012. márc. 18. 15:50
3/17 A kérdező kommentje:
Értem, amit írsz 2. de nem akarok fogyni, így is elég vékony lettem. 167 cm és most 54 kg. írnátok konkrét tippeket, hogy hogy tudnék narancsbőr mentes lenni újra? :D Sok folyadék meg van, de nem tudok max. másfél litert inni, mert akkor meg 5 percenként járok wc-re. -.- Sok mozgás. De mi a legjobb rá? Tornára gondoltam. Sok zöldség, gyümölcs az oké.
És a táplálkozásod rendben van? Mert én azt olvastam, hogy a narancsbőr a savak és a méreganyagok felhalmozódása a bőrben. Valószínűleg el lehetsz savasodva a hibás táplálkozástól.
2012. márc. 18. 17:36
5/17 A kérdező kommentje:
Nem tudok róla, hogy savas lennék, azt ugye érzi az ember. Amúgy eddig nem ettem zöldséget, gyümölcsöt... Sőt. Zöldséget max. főzelékben ettem, gyümölcsöt egyáltalán nem. Viszont általában amiket ettem hát...:S Gyorskaja, rántotthús krumpli, szalonna, hát... tipikus magyaros ételeket... Szalonna gondolom zsírosnak számít, ami tudom, nem túl jó. De az ilyen zsíros húsokat azon kívül(oldalas meg ilyenek) kerültem. Rosszul táplálkoztam, igaz? :D Ezen is fogok változtatni. Már a napi tornán túl vagyok.
Igen, ez rossz, tipikusan savasító kaja. Minden nap egyél valamilyen zöldséget, legjobb ha főételként, de ha nem, akkor legalább más ételek mellé. És a reggeli legyen gyümölcs elsősorban. Azt kell legelőször enni, amikor felkelsz. Sajnos az amit írtál, igazolta a gyanúmat a savasodást illetően. Javasolom, hogy nézz utána ennek a neten.
2012. márc. 18. 21:22
Amúgy miből éreznéd az elsavasodást? Ez nem azonos a gyomorsav-túltengéssel. Az elsavasodás sokáig észrevétlen, illetve csak olyan általános tüneteket produkál, amiből nem feltétlenül gondol erre a legtöbb ember. Sokszor a fáradtság, a hajhullás mögött is ez van, de a bőr elcsúnyulását is gyakran ez okozza, ami nem csak narancsbőr, de pattanásos, szürke, ránézésre nem egészséges bőr is lehet.
2012. márc. 18. 21:32
Én elhiszem, hogy vékony vagy...de zsíros!
A narancsbőrt amúgy nem tudod eltűntetni, mivel a bőr alatti kötőszövet a nőknél lazább szerkezetű, vékonyabb, ezért az egyenetlen felszínű zsírpárnák "átlátszanak" a vékony kötőszöveten. Ezt semmivel sem tudod megakadályozni, csak ha a bőr alatti zsírt eltünteted.
Ehhez komolyabb edzésre és izom tömegre lenne szükséged, tehát ha vékony vagy (= kevés izom van rajtad) akkor rossz felé tapogatózol sajnos..... vagy gondolod a zöldségtől majd kifeszül a bőröd és egyenletes lesz a zsírraktárak felszíne ?! :-)
Persze az étrend fontos, amit leírtál az szörnyű :-) Rongáltad vele a saját tested. Ezt nem fogod tudni könnyen jóvátenni, ne is áltasd magad, hogy majd a sok zöldség helyrehoz.... csak csalódnál.
Keress egy edzőt, aki tud segíteni.
2012. márc. 18. 21:39
9/17 A kérdező kommentje:
Szerintem meg lesz. Helyre fogom hozni ha törik, ha szakad! De mellette azért elkezdek helyesen étkezni is! :D Köszi a válaszokat is! Amúgy látom utolsó válaszadó, értesz hozzá. Te tudnál javasolni 1-2 gyakorlatot, ami segíthetne?
1-2 gyakorlat nem segít. Komplex edzésmódszerek vannak, azok is személyre szabottan kerülnek kialakításra (edző vagyok, ez a foglalkozásom).
Kezdőként így nagyon könnyű (eleinte) jó eredményeket elérni, mivel a megváltozott terhelésre jól reagál az ehhez nem szokott test.
Egy otthoni vagy egyedüli edzés meg sem közelíti egy ilyen edzésprogram hatékonyságát, már csak a háttérinformációk fontossága miatt sem.
2012. márc. 19. 23:32
Kapcsolódó kérdések: