Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A fehérjeturmixokat, proteinit...

A fehérjeturmixokat, proteinitalokat mikor kell inni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is nem ilyen nagy kigyúrt dolog akarok lenni, hanm inkább arra hajtok, hogy icsit vastagabb legyek mindenhol és mivel hízni nem tudok, ezért kezdtem el szedni ezeket a dolgokat, hátha így sikerül egy kicsit, majd vastagabb lenni. A kérdésem az lenne, hogy ezeket az italokat mikor kell meginni: evés előtt/után, edzés előtt/után? Illetve mindennap?

Úgy terveztem volna a szedését, mivel nem tartózkodom egész nap itthon és edzeni sem tudok bármikor, hogy délután eszek, aztán pihi(evés miatt stb.) aztán edzek utána vacsi és vacsi után jönne ez a lötty. Ez így jó?(a dobozára nincs ráírva semmi, neten sem találtam) vagy esetleg csináljam, úgy hogy a délutáni evés után iszom meg, aztán utána edzek?

Légyszi, aki ért hozzá írjon! (értelmes válaszokat)

Előre is köszönöm!

20/L

2012. febr. 26. 18:49
1 2
 1/18 dirtboy ***** válasza:
48%

bajok vannak fejben nálad az a baj,nem ártana olvasnod róluk mert ezek nem csoda porok mint ahogy te hiszed.

ezeket olvasd el: [link]

[link]

mivel lány vagy ezért ne is aggódj afelől hogy kigyúrt leszel mert soha nem leszel az.

2012. febr. 26. 19:00
 2/18 anonim ***** válasza:
Edzés után a legfontosabb. Utána rá 40-60 percre szilárd kaja, este lefekvés előtt sovány túró. Mehet még reggel is egy adag a zabpehelyhez pl. Minden nap ihatod természetesen. Napközben inkább szilárd kaja legyen, csirke-rizs, hal-krumpli, tojás, teljes kiőrlésű tészta + sok zöldség.
2012. febr. 26. 19:03
 3/18 anonim ***** válasza:
Közben látom, hogy dirtboy már linkelte az alapismereteket, azt olvasd el.
2012. febr. 26. 19:05
 4/18 A kérdező kommentje:
Látom nem sikerült felfogni a kérdésemet és normális választ írni sem. Olvastam róluk. Köszi a fáradtságot, hgy írtál!(többet inkább ne)
2012. febr. 26. 19:05
 5/18 A kérdező kommentje:
Másodiknak köszönöm az értelmes választ!
2012. febr. 26. 19:06
 6/18 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd végig, főleg az étrendes részt.

A legfontosabb fehérjeturmixbevitel edzés után közvetlenül kell, dextrózzal (szőlőcukor) kiegészítve. Kb feleannyi gramm, ahány kiló vagy. Ezen kívül reggelre meg estére szokták javasolni, a lényeg az, hogy kb kétóránként egyél valamit, és hogy összesen, de elosztva meglegyen a kellő fehérje- és szénhidrátbevitel.

Nagy kigyúrt meg sose leszel (: Nem tudsz.

2012. febr. 26. 19:06
 7/18 justme123 ***** válasza:

Talán először utána kéne nézni a dolgoknak mielőtt veszel valamit. Ezek táplálékkiegészítők szóval egy jó étrend mellé kell hozzá illeszteni.

Ezenfelül, ha izmot szeretnél felszedni akkor súlyzós edzés is kéne.

Először az alapokkal legyél tisztában: [link]

A fehérjeturmixot amúgy reggel és edzés után kell. Erősen javasolt az edzés utáni turmixba szőlőcukrot rakni, így nagyon hatékony.

2012. febr. 26. 19:07
 8/18 anonim ***** válasza:
Ja, a fehérjéből kell feleannyi g, ahány kiló vagy. Ha 50 kiló vagy, akkor 25 g. Dextrózból meg kb 40-50 g, ugye? Azt máskor nem kell beletenni, máskor csak fehérje menjen.
2012. febr. 26. 19:08
 9/18 dirtboy ***** válasza:

ha olvastál róluk akkor miért kérdezel?

elvileg akkor már tudnod kéne.

2012. febr. 26. 19:12
 10/18 A kérdező kommentje:

7#- Nem vettem, hanem kaptam és nem az a kifejezetten "gyúrósital", hanem csak egy enyhébb, vitaminosabb változata. Lehet amúgy értelmes választ is adni egy értelmesen feltett kérdésre, nem kell rögtön az ember nyakának ugrani, gondolom, hogy te sem mindent a kisujjadból sz.ptál ki.

A többieknek köszönöm a gyors válaszokat!

2012. febr. 26. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!