Zen Bu Kan Kempo edzések (ld lejjebb)?
35 FF vagyok, szeretnék kempo edzésekre járni, nézegettem a ZBKK honlapját is. Nulla harcművészet előismeretem van, sosem jártam edzésre.
Van néhány kérdés, amire nem sikeült választ találnom.
- A technikák között mennyi az kéz/láb technikák aránya?
- Mennyire "gyakorlatiasak" az edzések?
- Még egyelőre nem aktuális :))): hogy zajlik egy övvizsga? Küzdelem? formagyakorlat? Erőnlét?
- Az edzéseken mennyi az erőnlét/technikai gyakorlat/küzdelem arány?
- Egyszer hallottam, hogy a kempósok a kevésbé elszántakat gyorsan kiszórják maguk közül, úgy értem, hogy az első edzéseken jól megruházzák őket, így (is) figyelik, hogy ki mennyire maguk közé való.
Hirtelen ennyi, köszi!
Köszi az építő jellegű hozzászólásokat. Asszem este elmegyek egy edzésre, meglátom.
Igazság szerint azért gondoltam először a ZBKK-ra, mert ez van a legközelebb a lakóhelyemhez, 5 perc kocsival. A többihez min. fél órát kellene autózgatnom.
A japánul kempo-nk hívott művészet Indiából került Kínába Chuan Fa néven, ha eltekinthetünk attól, hogy ennek nem sok köze van zen bu kan kempohoz, bár attól még igaz marad.
Igazad van semmi konkrétumot nem fogalmaztam meg. Az első ami eszembe jut, hogy egy harcművészet, hogy férhet össze a versenyek világával? Az meg egyenesen tragédia amit z egyik válaszoló ír, hogy a verseny felkészülés a valódi edzés idejéből vesztegeti az időt. Innentől fogva nem sokkal több, mint egy küzdősport edzés (ezzel nem a küzdősportolókat akarom megsérteni mielőtt félreértenék) ami azért szomorú, mert a harcművészet alapjait ostromolja.
Sajnos nem jutottam el mert beteg a kisbébim.
De kedden okvetlen megyek. Kicsit félek a pofonoktól, mivel sosem emeltek kezet még rám, meg én sem emeltem a kezem soha senkire.
Üdv,
Ma megyek a harmadik edzésre. Nagyon jó arcok járnak, azonnal befogadtak, rajtam kívül 2 kezdő van.
nem igazán kíméltek, kaptam néhány nagy rúgást a combomba, kék-zöld, egy nagy könyököst az arcomba, meg földhözvágtak párszor, recsegtem-ropogtam közben. Sok technika még eddig nem volt, mondhatni semmi, elég "gyakorlatiasnak" tűnik az edzés. Természetesen nem fopglalkoznak velem külön, persze ez nem jelent semmi rosszat.
Nagyon élvezem :)
Na, már a 6. éve csinálom, a kérdésem óta folyamatosan. Jó csapat, összetartó klubok.. mint egy nagy család.
csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!