Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Zen Bu Kan Kempo edzések (ld...

Zen Bu Kan Kempo edzések (ld lejjebb)?

Figyelt kérdés

35 FF vagyok, szeretnék kempo edzésekre járni, nézegettem a ZBKK honlapját is. Nulla harcművészet előismeretem van, sosem jártam edzésre.

Van néhány kérdés, amire nem sikeült választ találnom.

- A technikák között mennyi az kéz/láb technikák aránya?

- Mennyire "gyakorlatiasak" az edzések?

- Még egyelőre nem aktuális :))): hogy zajlik egy övvizsga? Küzdelem? formagyakorlat? Erőnlét?

- Az edzéseken mennyi az erőnlét/technikai gyakorlat/küzdelem arány?

- Egyszer hallottam, hogy a kempósok a kevésbé elszántakat gyorsan kiszórják maguk közül, úgy értem, hogy az első edzéseken jól megruházzák őket, így (is) figyelik, hogy ki mennyire maguk közé való.

Hirtelen ennyi, köszi!

2012. febr. 20. 09:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
37%
A kempo egy indiai harcművészet, Magyarországon nem oktatják. A zen bu kan kempo néven egy lesilányított karate és jujutsu keveréket adnak el a tudatlanoknak.
2012. febr. 20. 09:56
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez melyik kérdésemre volt válasz?
2012. febr. 20. 10:09
 3/19 A kérdező kommentje:
Néztem videókat a jutyubon, és úgy gondolom, hogy nekem ez a lebutított JJ és karate keverék pont jó lesz, főleg ennyi idős fejjel.
2012. febr. 20. 10:11
 4/19 anonim ***** válasza:
Egyikre sem csak felhívtam a figyelmedet, hogy egy csúnya átbaszás, mert köze nincs a kempohoz. De ha neked jó a sz@r is menj le egy edzésre és tedd fel a kérdéseid az oktatónak. Ott kapod a legtisztább választ.
2012. febr. 20. 10:34
 5/19 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló, köszönöm. Ne lovagoljunk már azon a szón, hogy kempó, vagy nem kempó, mivel - hogyisfogalmazzak - lesz*rom, hogy ez egy moderkori "öszvér" stílus, nem pedig egy többezeréves tradíciókkal visszatekintő harcművészet :)

Lécci konkretizáld már, hogy miért nem érdemes járni oda, ahelyett, hogy mindenféle indok nélkül (!!!) fikázol, és szavakon lovagolsz.

Félreértés ne essék, nem tisztem védeni a ZBKK-t, hiszen nem ismerem. A weblapjukon olvasom, hogy igen, ez egy "összelopkodott" stílus, nem is tagadják, hiszen az aikidotól-jujitsitól-boksztól stb. vették át azokat a technikai fogásokat, melyek a MAI KORBAN (!) nyújthatnak hatékony önvédelmet.

2012. febr. 20. 10:57
 6/19 anonim ***** válasza:

Csak önvédelem miatt érdekel téged ZBK Kempo Kérdező? Mert, ha igen akkor nem biztos megfelelő rá, mert elég sok rosszat lehet olvasni róla.

Ha önvédelem miatt érdekel akkor válaszd inkább a Jujutsu-t, Wing Chun/Wing Tzun Kung Fu-t, Jeet Kune Do-t kombinálva Kali/Eskrima késharccal.

Küzdősportok közül meg a Savate, Box+Birkózás párosítás a nyerő, illetve, ha jól oktatják a Thai Boxot/Muay Thai-t.

2012. febr. 20. 14:36
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Természetesen az önvédelmet is fontosnak tartom, de a fő-fő cél talán nem annyira az, hanem az állóképesség növelése, némi hajlékonyság megszerzése, erő növelése.

Utánanézek az általad ajánlottaknak, köszi!

A ZBKK-ról én is többször olvastam itt a gyakorikerdesek.hu-n, hogy "gagyi", meg utánzat, de gyakorlati konkrétumok nélkül.

2012. febr. 20. 15:03
 8/19 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, ez egy internetes fórum, sose tudhatod, ki posztol a gép másik oldalán. Ebben a fórumban egy idióta kölyök már olyan régóta mondogatja a f@szságait (a kempo indiai, a ZBK szar a savate a tuti, meg az eskrima JKD-vel kombinálva) hogy a többi idióta ficsúr is elhiszi már.

Úgyhogy az eddigi hozzászólásokat nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Nem a ZBK a stílusom, de gyakran találkoztam ZBK-s arcokkal az edzéseinken, és a versenyeken. És azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem rossz színvonalat képviselnek a kempósok. Hogy válaszoljak a kérdéseidre is:

A kéz/láb technikák aránya irreleváns, mindenkinek saját stílusától függ. én alapvetően nem szeretek rúgni, de az egyik legszemetebb rúgásomat pont egy kempós arctól lestem el.

az edzés gyakorlatiassága: az önvédelem része messze nem olyan gyakorlatias, mint mondjuk a krav, vagy a defendo, inkább a jujutsura hajaz. a bunyó része viszont korrekt szerintem.

Övvizsgákról fogalmam sincs, de ha elmész edzeni, úgyis megtudod. alsó szinteken nem hiszem, hogy van küzdelem.

erőnlét/technikai gyakorlat/küzdelem arány edzőtől, az adott naptól, ezer más dologtól függ. pl ha versenyfelkészülés van, akkor nyilván több a sparring, stb.

Kezdőverés: urban legend, ez kb 15-20 éve volt, akkor sem mindenhol, nem is kempósoknál. Annyi az igazságtartalma, hogy amíg kezdő vagy, értelemszerűen jobban kikapsz a gyakorlóküzdelmekben. Ezen túl kell esni. persze a gyíkok abbahagyják, ez van.

2012. febr. 20. 16:44
 9/19 anonim ***** válasza:

16:44-es: A kempo az tényleg indiai harcművészet, így az nem "f@szság".

A Savate-t meg azért írják, hogy "az a tuti", ugyanis a küzdősportok közül ez használható a legjobban önvédelemre. Ugyanis itt cipőben tanulnak meg rúgni, és az utcán is cipőbe fogsz rúgni.

A ZBK fikázása meg azért megy közöttük, mivel ennek is a tanítási színvonala olyan, mint sok más Magyarországon oktatott harcművészetnek: nem éppen a legjobb.

Néhány helyen jól oktatják, de sok helyen az egész csak kamu. Emiatt van ilyen megítélése.

2012. febr. 20. 18:38
 10/19 anonim ***** válasza:

igen.

a savate nem lenne rossz választás.

nem vagyunk túl sokan edzésen és mindannyian elmúltunk 30 évesek,uh még feküdne is neked a mi kis öregfiú edzésünk.

itt ott recseg néha fáj,de csináljuk és a megfogalmazott céljaidhoz is menne.

az erőnlétre annyira mi nem fekszünk rá,mert senki nem versenyre készül.

bemelegítés,lazítás,párosgyakorlatok és bunyó.

időnként változik a sorrend,de ezek szoktak lenni.

2012. febr. 20. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!