Egy héten hány napot érdemes edzéssel tölteni? (Bővebben lent)
Tehát én súlyzós(konditermi),saját testsúlyos,kettlebell-es,meg kevert,főleg thai-box alapú küzdősporti edzéseket szoktam csinálni.Néha meg-megtoldom egy kevés úszással de csak mert szaunázni szoktam egy héten egyszer és egy füst alatt betérek előtte a medencébe is.
Általában kettlebell-el hetente max kétszer,súlyzókkal és saját súllyal hetente egyszer-egyszer egyszer pedig a kettőt egy napon kombinálva szoktam edzeni.Ez így ugye öt,a maradékot ahogy írtam vagy a zsákolás vagy néha az úszás teszi ki,rugalmasan,amihez épp kedvem van.Nem akarok gyúrni,tehát nekem az izom térfogatánál (és a tömegénél is)az erő,a rugalmasság,az állóképesség tehát az aerob fittség fontosabb.Alapvetően küzdés és állóképességorientált az egész.
Valaki hozzáértő le tudná nekem írni,hogy ezeket figyelembe nagyjából milyen lenne a helyes edzéstervem,milyen sorrendben,milyen hosszan kéne csinálnom a fent leírt gyakorlatokat heti és napi szinten és hogy helyesen teszem-e,hogy ezeket együttesen csinálom.Egyáltalán vannak olyan edzések,amik teljesen rossz párosítások együtt?Tudom hogy pl egy testépítő nem szokott kettlebell-ezni meg ugrálókötelezni,csak úgy kíváncsi lennék rá,hogy helyesen csinálom-e,amit jelenleg csinálok.
n.a leírta a lényeget.
rossz párosítás pedig nincs sportoknál, vagyis céltól is függ, de mivel írtad mi a célod, ezért sztem az így tökéletes,
bár én a helyedben a konditerem helyett beruháznék többféle kettlebell súlyra, és azzal már elég univerzálsian lehetne edzeni(persze a kondi se rossz, csak én inkább a kettlebell híve vagyok, és a te céljaidhoz jobban is passzol) + a saját testsúlyoz edzések és az úszás már elég hatékonyak lennének együtt.
amúgy kettlebellt én innen veszek:
majdnem ugyanaz mint az eredeti, cask a lakkozás másabb, viszont fele annyiba kerül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!