Melyik hatásosabb/Melyik ajánlott?
Tömegnövelés szempontjából melyik ajánlott,vagy melyiket csináljam,mert eléggé tanácstalan vagyok még ezen téren.
Napi 3x edzek,akkor érek rá. Hétfő szerda és péntek
Most kezdtem,kb 2 hete,saját testsúllyal edzem.Nem használok táp kiegészitőket,igy is megvan a napi fehérje és szénhidrát.
Most ezen a héten a cél 3 napra beosztani 500fekvőt,200 felülés és 100 egylábas drep.(nagyon leegyszerűsitettem,vannak más gyakorlatok is.)
Akkor tegyem úgy hogy egyik nap a kéz/mell/hát,a másik nap a has/derék,harmadnap comb/vádli edzések?
Pl:(a számok a napokat jelölik)
1.500 fekvő(persze beosztva,nem egyszerre :))
2.200 felülés
3.150 drepp
(a drepp azért az utsó nap hogy legyen hétvégén pihenési időm,mármint a lábamnak,mert izomláztól alig lehet járni)
Vagy:
1. 166fekvő + 66 felül+50drepp
2. 166 fekvő+ 66 felül+50drepp
3. 166 fekvő+ 66 felül+50drepp
Melyiket válasszam?
a súlyzós edzés
a saját testsúlyos azért nem jó mert a sok ismétlés kis terhelés nem jó izom építésre,azzal csak az izom állóképessége nő de a méretét nem lehet csak kicsit növelni.
egykezes fekvő,egylábas guggolás még jó is lenne de ennyi kevés ahhoz hogy valaki jól nézzen ki,szimmetrikus legyen,arányban legyenek az izmok.
kondis edzést tudom ajánlani.
vitamin legyen még ha tejsavót meg dextrózt nem is veszel.
Itt a környéken nincs sehol sem konditerem :S
És ha én vennék saját súlyokat azok is elegek lennének? Vagy drága cuccok kellenek hozzá,padok meg ilyesmik?
egy multi fekpad kellene,rudak és súlyok.
ezen kívül mindet megtudsz csinálni akár te magad is,ami szükséges lenne az egy guggoló állvány.
az kell mert másként nem bírod majd felvenni a ki induló pozíciót a súllyal.
az állványhoz egyébként nem kell sok minden.
elég pár méter 2colos cső /jó az zárt szelvény is/ meg pár lapos vas.
pofon egyszerű az elkészítés.
a multi fekpadot pedig majd meg kell erősíteni egy pár lapos vasal ahogy erősödsz.
nem nem arra
ilyenre: [link]
persze jó lesz az olcsóbb corás is,úgy is meg kell erősíteni majd bármilyet is veszel.
azért kell multi fekpad mert az nem csak fekpad de ferde pad is,továbbá van rajta lábrész,amit szintén meg kell erősíteni mert már 60kilónál meg adja magát.
a tárogató részt meg le lehet szerelni az nem kell.
a lábrészt eltudod távolítani egy mozdulattal,és a helyére tudsz scott padot rakni.
szóval jó lesz az otthonra edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!