Melyik, milyen C-vitamint vegyek?
Jobb a lassú felszívódású? Jobb az amelyikben több a bio-flavonoid?
Nincs most sok pénzem, ezt néztem ki.
One-A-Day-t szedek már most is.
Bödönös verzió? Kicsit drágább, de egységárra feleannyi, mint a Sciteces. Ráadásul úgy adagolod, ahogy neked tetszik.
Köszi, de por formában nem veszek, ilyen kis mennyiségben problémás adagolni.
Mivel most 120 mg-ot viszek be a multivitaminnal naponta, végülis az 500 mg is jelentős előrelépés lenne.
G'sback!
A belinkelt vitaminra mondtad, hogy mint a scitec és biotech vitaminjai?
GreenTea
"Mivel a C-vitamin a vékonybél kezdeti szakaszán szívódik fel és mivel gyorsan szívódik fel, semmiféle előnyt nem jelent az, ha egy készítmény úgynevezett elhúzódó felszívódású. Sőt, a tudományos mérések adatai alapján, le lehet vonni azt a következtetést, hogy kifejezetten hátrányos, hiszen ebben az esetben a tabletta vagy kapszula hatóanyag tartalmának csak kis része tud hasznosulni.
Mivel a C-vitamin szintje eleve lassan csökken a vérben, bármelyik készítmény elfogyasztása után ki lehetne mutatni azt, hogy a vérszint tartósan magas marad. A tartósan magas vérszint - az elérhető tudományos adatok szerint - nem az elhúzódó felszívódás következménye, hanem a C-vitamin eredendő jellemvonása."
Én vagy a 400g-os Ascorbin-savat vagy a BTU C-1000-et ajánlom.
Jó, akkor számoljunk egy kicsit.
_______ár________cvitamintartalom
Kiwi: 300 ft/kg - 927 mg / kg
Narancs: 300 ft/kg - 532 mg / kg
Grapefruit: 400 ft/kg - 381 mg / kg
Citrom: 350 ft/kg - 530 mg / kg
Összesen: 1350 ft - 2422 mg
Ebből kiszámolható egy g c-vitamin ára keresztszorzással: 1000*1350/2422=557,4 ft
Magyarul majdnem 557 ftért kap egy g c-vitamint, és ehhez be kell tolnia majdnem fél kiló kiwit, narancsot, grapefruitot és citromot naponta (vagy valamilyen más arányban). És ez az 1 g még igazán nem sok, vannak, akik 2-3 vagy annál többet is szednek. Ez egy hónapra olyan 15-20 ezer forint körül jön ki, összetételaránytól függően.
A bödönös cévitaminban 400 g van, ezt 3690ért kapod, és 9,22 ft grammja (oda is van írva). És ezért csak egy fél kiskanállal kell a vízbe tenned, és elszörcsölgetned.
Hasonlítsuk össze: 557 ft vs 9 ft.... na? Érted már?
Meg oké, hogy a gyümölcsökben más is van, de az a napi cirka 2 kiló egy kicsit megterheli az emésztőrendszert...
According to:
(csak egy gyorsan összedobott hozzávetőleges számolás volt)
GreenTea
Plusz tele vannak cukorral.
Egyébként félre ne értsetek se engem, se az előttem számolásokat végző embert. Mi nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne fogyassz gyümölcsöt, ha nem azt, hogy a vitaminbevitelt ne próbáld csak azzal fedezni, mert nem fog sikerülni. Ha mégis, akkor nem feltétlenül lesz olcsó és egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!