Sakkozók! Vezércsel ellen mit játszanátok?
Figyelt kérdés
mindent leírtam fent .2012. jan. 26. 19:16
2/4 anonim válasza:
vezércsel ellen nem lehet királyindiait játszani, hiszen az nem vezércsel. Hacsak nem 1. d4-re gondolt a kérdező... ezt sose tudjuk már meg :)
3/4 anonim válasza:
Albin-ele-ellencsel.
1.d2-d4 d7-d5
2.c2-c4 e7-e5
4/4 anonim válasza:
Még csak az sem derült ki h milyen színnel...
Kérdésének ugyanis csak világossal van értelme.
Tehát arra kíváncsi h 1.d4 d5 2.c4 e6 után milyen felépítést javasolnánk világossal. :)
Viszont, szerintem nagyon pongyola kérdésfeltevés volt, és valójában arra kíváncsi h világos 1.d4 kezdése után milyen védelmet javaslunk sötét számára. :)
Én a nimzoindiait javasolnám, a vezérindiaival/esetleg bogoindiaival kiegészítve. Azért, mert sötét nagyon rugalmas, világos nem tud kottából játszani, nem tudja hipp-hopp fixálni a gyalogszerkezetet úgy, hogy arra ő már otthon felkészült - ellenben többet között a szlávval/sima vezércsellel, ahol is hamar beüthet d45-re (cserevari).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!