Térdkímélő sportok? HELP!
Sajnos a térdemmel problémák vannak, ezért nem csinálhatok semmi olyat amiben sokat kell ugrálni, stb. Vízi sportot nem szeretnék...Lécci adjatok pár tippet:)
14/L
vízi sportot nem? kihúztad az egyetlen csoportot, ami szóba jöhetett volna..
bákker, nem hittem volna hogy valaha ezt írom, de sakk.
vagy hagyd a sportokat, és erősíts otthon. oda válogathatsz térd kímélő gyakorlatokat.
kézen járás,esetleg kézen futás
:)
"alternatívaként szóba jöhet a tai csi"
direkt nem ajánlottam, mert sportokról volt szó.. meg ugye alternatívként, ha valaki alkalmazott "harci" thai chi-t gyakorol annak igen is meg lesz terhelve a térde.
Hi. Egy gyógytornász ismerősöm javasolta a kerékpárt Bár ahogy látom, Montez linkjén ott van), mert ott a testsúly nagy része az ülésre nehezedik. Feltéve, ha nem állsz ki a nyeregből, a váltó állása kevéssé fárasztó, ill. amikor kinyomod a pedált, a lábad szinte ki van nyújtva (ellenkező esetben épp, hogy tönkreteszed). Sérült térddel nekem bevált (eddig), csak ésszel kell közlekedni.
De ott van a sportlövészet, az íjászat, lovaglás (bár ebben nem vagyok biztos), társastáncok közül angol és bécsi keringő (abban tudtommal nincs ugrabugra).
Én meg az ellipszis gépet akartam ajánlani, arra kerestem cikket, de az ortopédorvos szerint az is megterhelő. Thai chi-ban tényleg vannak mély állások, melyek terhelik a térdet. Pilates, jóga az mehet szerintem.
Na mindegy, nem akartam a linkkel vitát kavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!