Milyen nőies sportok vannak amit nem késő 16 évesen kezdeni?
ritmikus gimnasztikáról és a műkorcsolyáról mit gondoltok?
és ezeken kívül még mik vannak?
Én az aikido-t ajánlanám.
Eredetileg egy eléggé gyilkos harcművészet, de az amit itthon, a legtöbb helyen oktatnak aikido néven, az tökéletesen megfelel egy lánynak. Kecses mozgást ad, megtanulod a helyes eséstechnikát és az egész át van itatva a japán szamuráj-kultúrával.
Na meg ha mégis sikerül ki fognod egy jó mestert, akkor még hasznos önvédelmi tudást is felszedhetsz...
utolsó +1
de szerintem még a tájbox és a kickbox is elég "fittnesses".
Szia!
A műkorcsolyáról nem tudok nyilatkozni, mivel még sosem csináltam:)
Az RSG-tipikusan az a sportág, amit kiskorban érdemes elkezdeni. Nem hiszem, hogy sok sikerélményed lenne már benne...
De ami nagyon hasonlit rá az a tánc. Bizonyos stilusait még elkezdheted 16 évesen.
Amit biztosan nem:
Klaszikus balett (hobbi szinten nem érdemes)
Roky (szintén)
ill. Ne válasz olyan táncot/sportot ami nagy izületi lazaságot igényel, ha tudod, hogy nem vagy hajlékony, mert 16 évesen nehezebb lesz elérned...
De a harművészetek is biztosan jók lehetnek, és talán még hasznosabbak is:)
Szóval ott pont:)
Nekem is jól jönne megtanúlni az esési teknikát, mert akkor lehet, hogy nem lennék állandóan kék-zöld foltos...
Kedves Glissade!
Az eséstechnika, nem arra szolgál, hogy ne legyél kék-zöld foltos, vagy hogy ne fájjon, ha nem arra, hogy ne törjön el esetlegesen a gerinced egy-egy nagyobb dobás következtében.
Attól még ugyanúgy fog fájni, és tele leszel zúzódásokkal, de legalább nem törik a csontod, nem loccsan szét a fejed stb...
Bocsi:)
Ehhez én sajnos nem értek:DDD
De legalább most megnyugodtam, hogy nem én vagyok a béna, hogy nem vagyok képes úgy a földre érkezni, hogy ne üssem meg magamat:D
Ja hát Aczél konkrétan összefoglalta.
Az igazi eséstechnika meg már az, amikor teljesen váratlanul pl. megcsúszol és hátraesel a betonon. Aztán fölállsz és csodálkozol, hogy miért nem loccsant ki az agyvelőd :D ez a reflexszerű beidegződés, hosszú évek gyakorlata.
Gondolom a harctechnikáknak is így kell működniük élesben...
igen, elvileg.
de jobb esetben ezt sosem tudjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!