Mit gondoltok a Tai Ji Quan (vagy Tai Chi) harcművészetről?
16 éves vagyok, szeretnék elkezdeni valami harcművészetet, és láttam, hogy van Tai Ji Quan edzés a közelben.
Nagyon érdekelnének vélemények erről a stílusról, bevallom, semmit nem tudok róla, miben tér el mondjuk egy karatétól?
Azt is hallottam, hogy ez nem csak harcművészet, hanem segít megteremteni a testi-lelki egyensúlyt is.
Kérlek, leírásokat ne linkeljetek, engem vélemények érdekelnének.
Előre is köszönöm a válaszokat.
"miben tér el mondjuk egy karatétól"
Hát, mondjuk teljesen más. Lassabban lehet benne előrébb jutni, fejlődni, de 8-10 év gyakorlás után egész jó lehetsz. DE! Tai chi és tai chi között nagyon nagy különbségek lehetnek. Egészen pontosan milyen tai chi quan edzés van a közelben? (Yang, chen, wu, sun, taoista tai chi? )
Akkor nyugodt szívvel ajánlhatom! Nem nagyon tudsz rossz oktatót találni ebben a stílusban Mo-on.
A chen stílus a legősibb az összes tai chi irányzat közül. Az összes többi tai chi stílus ( yang, wu, sun stb.) ebből ered. Kínában Chenjiagou-ban a Chen nemzetség ma is intenzíven gyakorolja/oktatja. Feng Zhiqiang mester (ma is él) a 20.sz. közepén megreformálta a stílust, és 1997-től Mo-on is ezt oktatják Bp-en, Kecskeméten, asszem Pécsett is és Miskolcon. (Bár, úgy tudom, ma már Bp.-en az eredeti "falusi" chen tai chi-t is oktatják.) A chen stílus őrizte meg leginkább a tai chi eredeti HM-i jellegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!