Minden tesi órán, annyira leizzadok, mint aki megfürdött, pedig nem hajtom túl magam! Miért van ez?
Van aki jobban izzad, van aki kevésbé. Adottság kérdése.
Üdv!
Leftlegged Player :)
hát figyel haver aki sűrűn fut alig izzadt egy kicsit mikor futottunk együtt,jó az állóképessége,sokat fut.
én meg azt sem tudtam hová kapjak levegőért és izzadtam mint a hülye.
egyébként ő is normál esetben hétköznapokon annyira izzad mint én,sport közben én jobban izzadok.
valaminek be kell tudni ezt,szerintem az állóképesség a magyarázat rá.
szerintem igen is van össze függés.
Dirtboy
Van valami igazság abban amit mondasz, de viszont jórészt tényleg adottság ha valaki nagyon izzad, vagy pedig nem izzad.
Én világéletemben úgy izzadtam mint a kérdező(hogy ne kelljen leírást adnom), amit 14-15 éves koromig a gyenge állóképességemnek tulajdonítottam. Viszont éreztem hogy nem csak az van a dologban mert nem voltam annyival fáradékonyabb a társaimnál és valóban 20 perc foci után is mintha a zuhany alól jöttem volna ki. Aztán megbizonyosodtam, hogy teljesen mindegy, mit csinálok mert azóta az állóképességem az életmódom miatt nagyon megnőtt, és most is pontosan úgy izzadok mint annak idején. Ami viszont érdekes, hogy néha "kihagy" az izzadás, ahogy megfigyeltem olyankor, amikor nagy stressz alatt vagyok (versenyszerűen táncolok, próbákon fürdök az izzadtságban, viszont 1-2 nagyobb fellépésen bármennyire odateszem magam, alig verejtékezek.)
A kérdésre a válaszom: Ez valóban adottság, amivel jól teszed ha megbarátkozol, vagy legalább alkalmazkodsz hozzá.Mivel csak 13 éves vagy, megeshet hogy elnövöd, amiben én is sokáig reménykedtem de úgy néz ki nem tartozom a szerencsések közé. Orvostól érdeklődtem a témában úgyhogy szerintem megbízhatsz abban amit mondtam :)
persze azt nem is vitatom hogy az emberek nem egyformán izzadnak,vannak akik mozgás nélkül is könnyen és brutális módon izzadnak,és vannak akik meg szinte alig.
de abból amit le írt a kérdező nem írhatok olyan választ hogy te bizony azokhoz tartozol akik bármilyen mozgástól vagy akármitől folyót rekesztenek,ha ezt így tudnám a leírtakból már az asztro show ban küldeném az energiát.
"de abból amit le írt a kérdező nem írhatok olyan választ hogy te bizony azokhoz tartozol akik bármilyen mozgástól vagy akármitől folyót rekesztenek"
de olyat írhatsz, hogy gyenge az állóképessége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!