A lovaglás drága sport?
am. a kérdező nem azt kérdezte hogy drága-e a lótartás hanem drága-e a lovaglás. a kettő nem ugyanaz. el lehet menni lovardákba lovagolni én személy szerint 2500 Ft-ért járok 1 órára.
ez egy nagyon jó lovas oldal még lovardák is vannak benne: www.lovasok.hu
A lovaglás nem dárga mert valahol már tudsz lovagolni 1000 ft/óraáért. Én 2500 ft-ért lovagolok.
De a lótartás az már elég költséges. Van 2 lovam. 11 éves Shagya arab herélt és egy 1 éves kanca csikóm. Én versenyzek a herélttel. Most nem rég vettünk kettes lószállítót az 2.000.000 ft volt. Akkor az oltások (lóinfulenza, tetanusz, veszettség, herpesz vírus + féregtelenítés). Akkor nekem külön van edző nyergem és verseny nyergem. Mivel militaryzok az azt jelenti, hogy van 2 díjlovas nyergem, 2 ugró nyergem, külön terepszakaszra 2 nyereg + 1 univerzális nyereg. És még ugyan ennyi nyerget veszek ha a csikóm belenől a versenyzéshez. Akkor szállításhoz kamásli, farokrépa védő. Fásli, ínvédő, bokavédő, pataharang. Kantárok (nagy kantár, angol kantár és mexikói kantár), nyeregalátétek, martingál, szügyelő. Akkor a tisztitó eszközök (szőrkefe, gumi vakaró, műanyag vakaró, gyökérkefe, patakaparó, tajtéklehuzó, szivacs. Akkor külön sampon a lovaknak. Takarók.
Meg hát a takarmány is . Meg egy lovaglófelszerelés sem olcsó. Kobak, lovaglónadrág, csizma, lovagló cipó, chaps, sarkantyú, zakó, versenying, kesztyű.
Persze ha csak lovagolni akarsz akkor elég egy kobak, lovaglónadrág és egy csizma vagy cipő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!