Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az étrendről, megfelelő lehet egy hardgainernek?

Figyelt kérdés

Napi

- 500g rizs

- 160g tonhalkonzerv

- 2L 2,8%-os tej

53kg súlyú vagyok. A fenti étrend elég lehet tömegnöveléshez? Multivitamint és ha úgy alakulna a napom tömegnövelőt is szednék, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket érdemesebb nekem kezdőként, nehezen hízóként szedni.

A Jumbo pro-t vagy a 100% Whey Protein Pro-t? Nem tudom, hogy nekem érdemes-e magas fehérjetartalmú étrendkiegészítőt szedni, mert olvastam, hogy az inkább diétás hízékony típusú embereknek ajánlott én meg nehezen hízó vagyok sajnos. Milyen szénhidrát fehérje arányú kiegészítőt ajánlanátok?

A tömegnövelőt csak akkor szedném, ha épp olyan napom lenne, hogy nem tudok rendesen kajálni.

Edzés utánra ha jól értettem szőlőcukorral érdemes bevenni a fehérjét vagy tömegnövelőt?

2012. jan. 7. 10:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

tessék tejes barátom

[link]

2012. jan. 7. 11:39
 12/17 anonim ***** válasza:

escrogar, baromságokat írsz, olvass egy kis alapismereteket, vagy az előző linket nézd meg.

Senkinek nem fér bele ennyi tejcukor és tejzsír, szerinted a testépítők miért nem isszák, biztos nem értenek hozzá, biztos nem tudják, hogy tej brutális fejlődést okozna, ezt csak Te tudod. De lehet, hogy Te mindentől fejlődsz, mert genetikai csoda vagy. :)

2012. jan. 7. 11:58
 13/17 anonim ***** válasza:
500g rizs megfőzve kva. sok ám.
2012. jan. 7. 18:27
 14/17 escrogar ***** válasza:

Montez: érveket kérek, nem fikázást.

A cikkben jó sok forrást látok ám (gyk. egyet sem). Nem a tápanyagbevitelt kell ezzel megoldani. Rá tudsz viszont segíteni, könnyű kalória és fehérje (ne mondd már, hogy a 2L-es 60g nem egy számottevő mennyiség), akibe már nem fér egyszerűen több kaja, mert degeszre ette magát.

A tejzsírtól és tejcukortól minek félni? Ha belefér a makróidba, akkor miért ne? Ismétlem, a zsírtól meg a cukortól nem zsírosodsz. Ha viszont többet viszel be, mint amennyit a tested elhasznál, akkor abból fogsz zsírosodni. Igen, még fehérjéből is akár.

A fehérje tejjel való ivása pedig teljesen megfelelő. Nonszensz, hogy elrontaná a felszívódását. Ennyi erővel ha eszek krumplit hússal, akkor mindkettő a lassabbik sebességével fog felszívódni. Továbbá semmilyen okod nincsen rá, hogy gyorsan kelljen bevinned fehérjét. A tested az edzés után még napokig építkezik a bevitt fehérjéből. Az ún. anabolikus ablakban (melyre nincs semmilyen forrás, hogy egyáltalán létezne) is csak azért kell enni, hogy feltöltsd a glikogénraktáraidat (értsd: ne ess össze, mikor egy lépcsőn kell felmenned edzés után fél órával).

2012. jan. 7. 21:18
 15/17 A kérdező kommentje:

ma 18:27

igen, az biztos

de ennyiből tuti meglenne a napi elég ch mennyiség

mivel gyors anyagcseréjű vagyok és nagyon nehezen tudok hízni így kell a sok ch, gondolom én olvasottak alapján legalábbis

2012. jan. 7. 23:14
 16/17 anonim ***** válasza:

escrogar, Írtam először érveket, amiket Te nem fogadtál el.

Most is azt tudom mondani, hogy nem fér bele az étrendbe a tejzsír és a tejcukor. Mivel eleve meghatározom, hogy nekem kb. kell 400 g CH (csak példa), akkor azt jó minőségű, összetett szénhidrátokból kell bevinnem (kivéve edzés utáni turmix), nem pedig bármilyen cukorból, melyek glikémiás indexe magas, így megemeli az inzulin szintet, tehát fokozott a zsír-raktározás is.

A napi étrendembe kell kb. 40-50 g jóféle telítetlen zsír is, amit lenolajból viszek be, nem fér bele még pluszban a 90 g telített zsír, ami lerakódik az érfalaimban + dupla mennyiséget viszek be vele, mint amit kéne. 50 helyett 90 g-ot. Vagy akkor bevihetném ezeket ha mondjuk vagy a fehérje vagy az összetett CH-ot csökkenteném, hogy ugyanannyi maradjon a kalóriabevitel. Mert ha több lenne a kalóriabevitel akkor ugye megint a zsírosodásról beszélnénk. De én nem akarom a fehérje és az összetett CH helyett bevinni a cukrot és a tejzsírt, így tehát nem fér nekem bele.

Nagyon sok étrendet találsz a testépítő oldalakon és nem találsz egyikben sem tejet, nem egy versenyzővel beszéltem már ezekről, de senki nem preferálja, és én inkább nekik hiszek, remélem nincs harag, de Te azt iszol tőlem amit akarsz, én nem tudom ennél jobban elmagyarázni.

Még egy kérdés:miért csak engem találsz meg a vitáiddal, mikor itt többen is ugyanazt írták amit én?

2012. jan. 8. 00:09
 17/17 escrogar ***** válasza:

Nincs harag, hangsúlyoznám: ha belefér, akkor ihatja. Ha nem, hát nem.

Amúgy rajtad kívül egy ember írt még, és rá is reflektáltam.

2012. jan. 8. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!