Szerintetek ez jó edzésterv egy haladónak?
Lassan egy éve kondizom, eddig csak az állóképességem fejlesztettem, az első fél évben pedig átmozgató edzést végeztem, tudniillik elég hosszan tartó betegségem volt előtte, a szervezetem teljesen a padlón volt. Most állítottam össze egy edzéstervet, mit gondoltok erről? Nem félek, hogy nem bírnám, nagyjából az utolsó hónapokban ilyen intenzitású edzést végeztem.
Az edzésterv:
1. nap MELL-VÁLL
8 perc kardió
lábemelés 4X25
Fekvenyomás 4X10
45°-os fekvenyomás 4X10
tárogatás csigán 4X12
tárogatás súlyzóval 4X10
pull ower 4X12
előre emelés 4X10
arnold nyomás 4X10
oldalemelés 4X10
nyakból nyomás 4X8
végén még hasazás
2. nap HÁT-KAR
8 perc kardió
felülés 4X25
ülve evezés 4X12
húzódszkodás 4X8(gépen)
derékemelés 4X15
hátcsiga 4X10
fűrészelés 4X10
hátcsiga szűken 4X8
bicepsz Scott-padon 4X10
váltottkezes bicepsz 4X10
letolás csigán 4X10
tolódszkodás (a tolódszkodás és a francia rúd felváltva 4X8)
francia rúd
tricepsz nyak mögött 4X10
hasazás a végére
3. nap LÁB-VÁDLI
combfeszítő 4X10
combahajlító 4X10
guggolás 4X8
lábotológép 4X10
combfeszítő-combhajlító (felváltva) 4X MAX
vádli álló 4X10
vádli ülve 4X10
végére: térdefelhúzás 4X20
hasprés
Na, így első ránézésre: Mell kicsit sok lesz, egyik tárogatást kivenném, vállnál egyik nyomás helyére oldalemelés döntve, tricepsz is elég lenne 3 gyak.
Lábnál is sokallom a gyakorlatokat. Amúgy nem olyan rossz. :)
ahogy leírták, mellnél elég 1 tárogatás (váltogathatod a kábelest meg a súlyzósat).
a vállazást én picit átalakítanám. kezdd mellről nyomással, alacsony ismétlésszámmal (6-8), nagy súllyal, aztán jöhetnek a kisebb, izolációs gyakorlatok.
a hát-kar napod nagyon zsúfolt, sok lesz egyszerre - én a helyedben a bicepszet vagy a tricepszet áttenném lábnapra. hátedzésnél az alap tömegnövelő gyakorlatokra koncentrálj - felhúzás, húzódzkodás (széles és szűk fogással), kétkezes evezés, stb.
a lábedzés, ha jól csinálod, szerintem szintén nagyon sok lesz elsőre... guggolás-lábtoló-combhajlító szvsz elég, + a vádli, ugye.
Szerintünk?
Kik vagyunk mi?
Itt egy szerintem, szerény személyemben. Jelentem 4x15 derékemeléssel nem lehet megerősödni.Talán 3x5-6 felhúzással/elemelés igen. Ott elég nagy lehet a súly.
Azt viszont meg tudom mondani haladó vagy-e, a guggolás általános erőgyakorlatból. Egy haladó ezt az általad megadott széria és ismétlésszámmal úgy dupla testsúllyal végzi. Egy középhaladónak el kell érnie a 125-130%-ot. Ez kilencvenkilós testsúlynál ugye kb. 115 kg körül van.
Gondolom nem...
Gondold át! Harmad ennyi gyakorlat, két-két napra elosztva. Egy nehezebb és egy könnyebb edzés mindkét verzióból. Egyik esetben az ismétlésszám 5-8, másikban 10-12. Minden 4-5. héten kell egy könnyebb hetet tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!