Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nekem való lenne a karate?...

Nekem való lenne a karate? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Szeretnék valamit sportolni, és a karate megtetszett. A szüleim szerint sem árt egy kis önvédelem. :)

Nem késő ennyi idősen elkezdeni? Lehet úgy karatézni, hogy eljárok rendesen az edzésekre, de nem versenyzek, vagy ez a sport velejárója?

Nagyon megköszönném, ha írnátok véleményeket a sportról, hogy nektek hogy tetszik!

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2012. jan. 1. 17:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ennyi a gond, pontosabban itt kezdődik.

a Magyarországon nincs kizárva, hogy jó edzéseket tartsanak, én is jó embertől tanulok, semmi akadálya..

de hogy valaki 4. éve karatézzon, és sportnak nevezze.. a Karate az indiai Kempok-ból (konkrétan a Vajra Mushtiból) származik, amiknek a gyilkolás volt az 1. számú céljuk. önvédelem egy olyan korban, amikor gyakran előfordult hogy küzdeni kell az életért. milyen érdekes, ma is milyen jól jönne sokaknak ez a tudás.. he he he.

aztán ez átkerült Kínába, ahol fantasztikus és brutális módon alakult tovább! Okinawával Japánra került a tudás, ahol mondhatjuk elég komolyan fennmaradt. de nálunk csak pár edzés van ami komoly. nyomják a sportot karate néven, az már senkit sem zavar, hogy ebből jóformán hiányzik a karate lényege, itt már nem tudod hatékonyan használni harci helyzetben! ezt nem lehet csinálni egy harcművészettel, hogy a használók már nem értenek a gyilkoláshoz! és pedig nem értenek hozzá, ezt én nem kevés karatés év tapasztalatából mondom! sőt az alkalmazott gyakorlások sem hatékonyak, itt van Carbon, ha védeni a torkát és az ágyékát, egy átlagos karatés szinte le sem tudná ütni! mert az ő teste rendesen fel van edzve ütések ellen (ez mennyi karatésra jellemző?) karatén pedig nem tanítanak mélyre ható ütéseket, ez bizonyos brutális kínai stílus sajátossága -többek között pl. TaiChi- ilyen és hasonló technikák nélkül mi maradt a karatéban? néhány rúgást gyakorolnak levegőben, meg pár ütést, levegőben.

ha átgondolod, hány ponton támadtok az emberi testen, mennyit tanítottak meg? ez pl. egy alapvető dolog, ha harci képzésről beszélünk. kíváncsi vagyok.

2012. febr. 16. 22:44
 12/15 anonim válasza:

Köszönöm a kiselőadást, de azthiszem ugyanebből vizsgáztam a második vizsgámon.

Az, hogy a karatét sportnak nevezem szerintem jogos, mert alapvetően két részre oszlik a karate, katára, ami inkább a művészet és kumitére ami a harc, illetve a versenykarate, ebből kifolyólag sport. De ezt te is jól tudod. Azt elismerem, hogy ha szembe kerülök az utcán egy kétajtós szekrény típusú emberrel, az simán lever. Persze egy másik erős ember is. Lévén, hogy nő vagyok, és hogy tapasztalatlan (utcai harc téren mindenképp). A kérdésedre válaszolva, hogy milyen pontokat támadunk, ezt is nyilván jól tudod, hogy a három fő rész a fej, gyomor, és öv alatt, illetve ezek a leg hatásosabbak. Ha egy rendesen feledzett emberrel találom szembe magam, aki, ahogy írtad védi a torkát és az ágyékát én két dolgot tennék: a. bár tudom, hogy edzett a gyomorszáját támadom, ami, hiába van hasizma, egy elég gyenge pont, illetve a halántékát, ami azért "kedvező" mert egy erősebb ütés következtében megszédül és/vagy egy pillanatra elveszti az eszméletét. Persze ezt embere válogatja, láttam már ilyet is olyat is.

Egyébként még annyi, hogy az rendben van, hogy leírtad az eredetét, és hogy az a gond, hogy ma már nem tudnak gyilkolni a karatékák, de azért lássuk be Japánban sem ez megy.

2012. febr. 16. 22:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Azért nem hagytam abba elkbb lizzie,mert ,nis pontosan olyan elfogult voltam,mint te,és csak akkor eszméltem rá,h hiába a sok befektetett munka,utcán lófaszt sem tudnék kezdeni a karatetudásommal.A te milyen stílust űzöl?Írásod alapján Kyokushinra következtetek,de nem tudom.
2012. febr. 17. 08:34
 14/15 anonim ***** válasza:

a Karatéban soha sem volt verseny.. ez ilyen modern JÁTÉK. nem kéne komolyan venni.. úgy mond gyakorlás.

amúgy erről beszélek, utcára nem vagy felkészült. akkor mégis mire vagy felkészült, ha harcra nem? akkor valamit nem jött át..

pont most jött meg Karatés barátom.

- Kedves Kristóf, a Karate gyilkolásra való?

- Igen.

látod, ez gyors volt. így kéne edzeni mindenhol.

2012. febr. 17. 08:44
 15/15 anonim ***** válasza:
A magyar karate akkor lesz olyan mint a japán ha nem önvédelem lesz hanem ÉLETSTÍLUS!!!Persze ez az edzők hibája akik ezt nem tanítják meg hanem helyette verseny mániájuk van.
2013. aug. 1. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!