Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen hátizom erősító gyakorl...

Milyen hátizom erősító gyakorlatokat tudtok?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz a tartásom ezért szeretném erősíteni a hátizmomat
2011. dec. 22. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
saját súllyal hason fekve törzsemelés, és ennek variációi pl. medence billentéssel. de ez a téma is megérdemelne mondjuk annyi odafigyelést, hogy egy ortopédus és egy gyógytornász lássa.
2011. dec. 22. 13:23
 2/7 escrogar ***** válasza:
rossz tartásra nagyon tudom ajánlani a felhúzást és konkrétan minden izmod (még a legapróbbak) kinyújtását is, ez utóbbiról érdeklődj egy gyógytornásznál.
2011. dec. 22. 14:07
 3/7 Ucsiha Madara ***** válasza:
húzódzkodás felső fogással, szélesen
2011. dec. 22. 14:33
 4/7 ✮ʝօк&# ***** válasza:
Illetve húzódzkodás bármilyen formában :)
2011. dec. 22. 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát én a felhúzást nem igazán ajánlom kezdésre. Nagyon jó gyakorlat, én is szoktam csinálni, de csak 1 év után raktam bele a hátedzésembe. El is mondom miért. A felhúzásnak van egy technikája, ha nem úgy csinálja, ugyanannyira el tudjuk érni az ellenhatást, mint a javító hatását. Láttam már tönkrement gerincet, elég rossz látvány. Msárészről személyi edző ismerőssel is beszéltem erről, és megmondta, ennek a gyakorlatnak akkor van létjogosultsága, ha valamilyen szinten már meg van erősödve a hátizom, van már egy alap edzettség.

Fekvőtámasz, ha jársz kondiba akkor ülveevezés, hátcsiga, húzódszkodás, ezek mind jók lehetnek.

2011. dec. 22. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:

menj le terembe, aztán valaki biztos segít... Csigás gépen nekiállhatsz, alsó hátra meg hiperhajlítás

[link]

sok sikert, csak kitartóan. Heti 2szer nekifeküdhetsz, kis súllyal kezdj mindig

2011. dec. 23. 23:44
 7/7 escrogar ***** válasza:
Irreleváns az edzettség szintje. Akkor rúddal kezdesz, és lassan feldolgozod magad, ennyi. A személyi edzők szava ellen meg ott van több évtizednyi erőemelő és testépítő és atléta, akik csak ajánlani tudják. Minden gyakorlatban meg lehet sérülni súlyosan, pont ezért kell megtanulni rendesen.
2011. dec. 24. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!