Van valakinek tapasztalata Dáné Csaba kung fu oktatásáról?
A nagy (80-100 kilós) zsák (boxzsákból is van többféle méret), a makiwara többek között (sőt, legfőképp) az ütőERŐ fejlesztésére szolgál. Az 1-2 kg súlyzót meg a bázistechnikák gyakorlására használják az erőnléti edzéseken kungfu-t és karatét gyakorlók. Na, csá!
:D
az erőnövelés alatt nem a testépítést értettem :D Számomra a kitartás és a szívósság a fontos, ami egy küzdésen vagy utcai helyzetben szerintem elengedhetetlen. Nem elég csak tudni. Mi van ha kapsz egy két ütést ? Behugyozva fekszel a földön, ha nem vagy megedzve. Csaba okkal csináltat minden gyakorlatot mert minden fontos. Pár hónapig csak kérdeztem magamtól minek ez, minek az ... és csak most kezdem megérteni hogy miért volt rájuk szükség. És ha meg néztek egy két Kung-fu-s filmet, abban is láthatjátok hogy az edzés nem csak a forma meg a páros gyakorlatokból állt.
Remélem megértitek hogy mit akarok ezzel mondani. Egyébként súlyzós edzésekből sincs nálunk hiány :)
Az erőnövelésen nincs mit félremagyarázni és nincs sok köze a testépítéshez sem. Az erőedzés célja a maximális erő növelése, ez a legfontosabb mivel ez az alapja mindenek olyan, mint egy hordó, nagyobb hordóba nagyobb álló képesség, tűrőképesség fér bele stb. Az 1-2 kilós súlyzónak abszolút semmi értelme, sőt oktondian használva pl ütögetni vele szépen károsítja az ízületet és mindemellett közel sem javítja az ütőerőt, mint pl a kétkezes lendítés vagy a padlónyomás.
Amíg nem értesz az erő világához, addig ne szólj hülyeségeket a témához.
akkor nincs más hátra, mint elmenni egy versenyre, mondjuk kempóra, ahol kismillió küzdő versenyszám van.
Ott meglátod, mit ér a kungfud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!