A zumba zsírégető hatású?
Olyan nincs, hogy ez jó zsírégető, az meg rossz.. zsírégető pulzustartomány sem létezik, ha fogysz, akkor pihenés közben, a kalóriadeficittől fogysz, erre segít rá a mozgás.
Az hogy zsír vagy ch raktárakhoz nyúl a szervezeted, attól függ hogy mit és mennyi ideig mozogsz. Ha aerob edzés (pl. 45-60 perc futás/bicikli), azt érdemes reggel vagy súlyzós edzés után, mert akkor a glikogén raktárak még (vagy már) viszonylag üresek.
Az anaerob (szerintem a zumba is ilyen) viszont több kalóriát éget edzés közben, nagyobb lesz a kalóriadeficit, vagyis több zsír ég akkor, amikor pihensz.
egyébként: "Ha csak nem iszonyatosan gyors az anyagcseréd, akkor szükséged van kardió edzésekre az eredmények érdekében. Csakis nagy intenzitású kardió edzést javasolok, a fokozott kalória égetéshez és glikogén raktározás enzimeinek stimulálásához. Minél keményebben dolgozol, annál több kalóriát égetsz el, ráadásul jobban serkented a glikogén-szintáz enzim működését, ami a szénhidrátokat glikogénné alakítva eltárolja. Minél inkább serkented a glikogén raktározó folyamatokat, annál kevésbé valószínű, hogy zsír rakódjon le. A jelenlegi kardió mennyiségedből kiindulva juss el legalább heti öt alkalommal végzett 30-45 perces kardió edzésig. Ha nagyon lassú az anyagcseréd, többre is szükséged lehet!"
tesztoszteron.hu
zsírégető az max a krematórium.
a zumba edzés,vagy akármilyen edzés kalóriát éget.
fél óra-40perc intenzív ugrókötelezés pihenőkkel kb 3x annyi kalóriát eléget,mint egy óra zumba,csakhogy viszonyíts.
én hetente 2x járok zumbázni 1 órát és október óta fogytam 3kg-t úgy,hogy közben ettem édességet is,meg mindent(ráadásul az anyagcserém is lassú)
úgyhogy tapasztalatól azt mondom érdemes belevágni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!