Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen a szabályos felülés?...

Martial Artist kérdése:

Milyen a szabályos felülés? Jó ha így csinálom? (több lent)

Figyelt kérdés

Ilyen kondigépem van:

[link]

a felülést úgy szeretném csinálni h a lábamat nem felrakom hanem oda alulra a szivacsos rész mögé teszem, ez így rossz megoldás?

Nyújtott lábbal a földön fekve szabad felülést csinálni? Miben más ha felhúzom a lábam?

2011. dec. 10. 19:57
 1/5 dirtboy ***** válasza:

a szivacsos megoldás nem jó mert besegítenél lábbal.

feküdj le a földre,hátad meg segged alá valami puhát és csinálod ott.

2011. dec. 10. 19:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam h rásegít, de mégis kényelmesebb úgy, majd többet csinálok....

"Nyújtott lábbal a földön fekve szabad felülést csinálni? Miben más ha felhúzom a lábam?"

Káros a gerincre?

2011. dec. 10. 20:34
 3/5 dirtboy ***** válasza:

ilyen nincs hogy majd többet csinálsz,ha így állsz hozzá hagy a francba az edzést.

fekvenyomásnál is ha elfogy a súly majd azt mondod hogy csinálsz 100ismétlést ahelyett hogy növelnéd a súlyt.

lehet nyújtott lábbal is csak akaszd be valahová a lábad,de a haspést is csináld.

én mondjuk behajlított lábakkal szoktam felülést csinálni,ebben még nem mélyültem el mert elég unalmas téma a hasedzés szóval komolyabb,mélyebb választ nem tudok neked adni ez ügyben.

2011. dec. 10. 20:43
 4/5 Mr.Super TNT ***** válasza:

A lábaid nagyjából derékszögű helyzetben kell ,hogy legyenek ,az egyenes pozícióba fájhat a hátad.

A szabályos felülés a katonai norma alapján a lábaidat próbálod a földön tartani és csak alig emelkedhet el a talajtól a kezeid érintik a tarkódat ,de az ujjaid nincsenek összefűzve vagy kereszttartásban a két válladat fogva magad előtt van. A lábaid nagyjából derékszögben vannak. A bordásfalnál is a derékszög legyen a cél ,ha beakasztod. A római széknél és a döntött padnál nincs ilyen jellegű probléma ,mert ott meg van a fix hely ,hogy hova akaszd be.

Én példáiul lábemeléseket csinálok ,de a felülések is benne vannak a programomba a változatos edzés miatt. Én a földön szabadon csinálom a gyakorlatot és nekem nem emelkedik el a lábam a talajtól. És földön fekve sokkal nehezebb ,mint bordásfalnál beakasztott lábbal.

2011. dec. 10. 21:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2011. dec. 10. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!