Milyen a szabályos felülés? Jó ha így csinálom? (több lent)
Ilyen kondigépem van:
a felülést úgy szeretném csinálni h a lábamat nem felrakom hanem oda alulra a szivacsos rész mögé teszem, ez így rossz megoldás?
Nyújtott lábbal a földön fekve szabad felülést csinálni? Miben más ha felhúzom a lábam?
a szivacsos megoldás nem jó mert besegítenél lábbal.
feküdj le a földre,hátad meg segged alá valami puhát és csinálod ott.
Azt gondoltam h rásegít, de mégis kényelmesebb úgy, majd többet csinálok....
"Nyújtott lábbal a földön fekve szabad felülést csinálni? Miben más ha felhúzom a lábam?"
Káros a gerincre?
ilyen nincs hogy majd többet csinálsz,ha így állsz hozzá hagy a francba az edzést.
fekvenyomásnál is ha elfogy a súly majd azt mondod hogy csinálsz 100ismétlést ahelyett hogy növelnéd a súlyt.
lehet nyújtott lábbal is csak akaszd be valahová a lábad,de a haspést is csináld.
én mondjuk behajlított lábakkal szoktam felülést csinálni,ebben még nem mélyültem el mert elég unalmas téma a hasedzés szóval komolyabb,mélyebb választ nem tudok neked adni ez ügyben.
A lábaid nagyjából derékszögű helyzetben kell ,hogy legyenek ,az egyenes pozícióba fájhat a hátad.
A szabályos felülés a katonai norma alapján a lábaidat próbálod a földön tartani és csak alig emelkedhet el a talajtól a kezeid érintik a tarkódat ,de az ujjaid nincsenek összefűzve vagy kereszttartásban a két válladat fogva magad előtt van. A lábaid nagyjából derékszögben vannak. A bordásfalnál is a derékszög legyen a cél ,ha beakasztod. A római széknél és a döntött padnál nincs ilyen jellegű probléma ,mert ott meg van a fix hely ,hogy hova akaszd be.
Én példáiul lábemeléseket csinálok ,de a felülések is benne vannak a programomba a változatos edzés miatt. Én a földön szabadon csinálom a gyakorlatot és nekem nem emelkedik el a lábam a talajtól. És földön fekve sokkal nehezebb ,mint bordásfalnál beakasztott lábbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!