Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Krav maga vagy kyokushin karate?

Krav maga vagy kyokushin karate?

Figyelt kérdés

döntésképtelen vagyok, ugyanis mind a kettő küzdősport nagyon tetszik csak nemtudom eldönteni hogy mondjuk egy utcai verekedésnél melyik lenne hatásosabb. Mindkettőt kiprobáltam és arra jutottam hogy a karatén jól megtanítanak ütni rugni meg hozzászoktatnak a fájdalomhoz viszont a krav magán nemnagyon van küzdés de lefogásokat, védéseket meg ha arról van szó akkor akorámilyen fegyver ellen tudunk védekezni. Persze ez a része lehet elveszik mikor élesben kell az utcán elvenni a másiktól a kést, nemis ez a része érdekel hanem az hogy ha lefog egy személy akkor abból könnyedén kitudok jönni.

Karatatéra több ideig jártam és nekem az tetszikis csak nemtudom hogy élesben mennyit tudnék belőle kihozni mert edzéseken nem fejre hanem testre üt az ellefén és az utcán biztos hogy a fej lesz az első. Meg mondták is hogy ez inkább versenyre készít fel, de mégis a karatét érzem előnyösebbnek.

szerintetek?

2011. dec. 1. 15:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

NEM!

én csak és kizárólag a másik válaszolóra reagáltam, alapvetően teljesen jól megértettem amit írtál. Pink Floydot mindenki meghallgatta? azért linkeltem :)

2011. dec. 1. 20:39
 22/25 anonim ***** válasza:
Jaj de jujitsu-s mozgása van ezeknek a kravosoknak! Komolyan, mintha ha egy elb*szott jitsu bemutatót látnék :D
2011. dec. 1. 20:59
 23/25 anonim ***** válasza:
2011. dec. 1. 21:32
 24/25 anonim ***** válasza:

ezt a videót mindég szívesen nézem. és "violá" kiderül, hogy aki kravmaga szakértő, az kimondottan jó mozgású jitsu mester :)

asszem a videó alatt hagytam is egy kommentet erről.

2011. dec. 1. 23:17
 25/25 anonim ***** válasza:

Ennyi ökörséget összehordani a KM-ről, meg a KK-ról...

Most tényle látszik, hogy a váalszolók többsége semmilyen kapcsolatba nem került azzal a sporttal, amiről ír.

Minden önvédelmi sport jó utcára, ha az ott tanultakat az előnyödre tudod fordítani. Ez a legfontosabb.

A KM annyiban jobb, mint a karate, hogy ott sokkal "mocskosabb" helyzetekre is felksézítenek, mint egy KK edzésen. KK is ütnek fejre, miért ne tennék? Ez egy tévképzet - bevallom sokáig én is ezt hittem -, de mivel ismerek olyanokat, akik karatéznak - egyik angyon jó barátom apukája msot lett 4 danos -, ezért is tudom, hogy nagyon hasznos sport és hogy amiekt itt összehordtak róla, azok többsége egyszerűen nevetséges. Sőt, a Krav Maga edzőm is fekete öves karatés pluszban. Szívesen megnézném, hogy a fent kömmentelők közül, akik szerint semmire se jó sport egyik sem, mire mennének az edzőmmel és a haladó KM okkal, akik tényleg élesben is meg tudják csinálni, amit tanultak - és sokan már használták is a tudásukat.

Visszatérve a krédésedre: Én kicsivel jobban a KM-t javaslom, ha esetleg még aktuális lenne - vagy azoknak, akik olvassák ezt -,de a lényeg az, hogy mindegyik sporttal csak nyerhet az ember.

2012. aug. 6. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!