Ígyis lehet hatásos a futás?
Milyen eredményre vársz, mit akarsz látni? Nem is értem a kérdést. Nem azért futunk, hogy ettől látsszon valami. A futás egy életprogram, egy létszükséglet, örökké csinálni kell, mert jó. Ha csak azért futsz, hogy szebb legyél, vagy ilyesmi, akkor semmi értelme, és úgyis abba fogod hagyni.
A futásnak amúgy rengeteg haszna van, edzi a szívet, a tüdőt és a keringési rendszert, erősíti a csontrendszert és az izületeket, javítja a hangulatot (endorfin) és kitartóvá, magabiztossá tesz. Mi kell még? Ezen kívül még mire vársz?
Egyébként az 5-ször 40 perc nem rossz, ha elég intenzív a futás, ad egy jó alapedzettséget, bár én ennél sokkal hosszabb távokat és időket futok. Azt olvastam egyébként több helyen a szakirodalomban, hogy legalább odáig célszerű eljutni, hogy egyben le tudj futni legalább egy órát. Ilyen szempontból a 40 perc kicsit kevés, de onnan már könnyen tovább lehet lépni. És akkor elég lehet heti 4 futás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!