Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » C-vitaminból mennyi mehet?

C-vitaminból mennyi mehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Heti háromszor edzek, de eljárok néha futni, illetve különböző sportokat is űzök, ráadásul most még kicsit betegeskedem is. :S Reggel a multivitaminhoz van 1300 mg, délután még szedek hozzá egy 1350 mg-os kapszulát, de arra gondoltam, hogy este lefekvés előtt mehetne még egy 1350-es ebből. Ez így nem lenne sok? (~4000 mg)

Köszi.

2011. nov. 11. 22:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Nem sok,szedjed nyugodtan,én 5grammot szedek,betegség esetén 10et.
2011. nov. 12. 09:14
 12/28 anonim ***** válasza:
Én 4-7 grammot szedek naponta edzés mennyiségtől megfelelően egy ideje, de szerintem a nem sportoló embernek is 2 g minimum kéne hogy legyen.
2011. nov. 12. 09:21
 13/28 anonim ***** válasza:
Magyarúl ha egésznap csak zöldséget eszek még akkor se elég a vitamin bevitel . Értem .
2011. nov. 12. 11:45
 14/28 anonim ***** válasza:
olyan mennyiségű zöldséget enni képtelenség egyszer túlterheli a szervezetet másodszor tápanyaghiány lépne fel pld fehérjékben.Az ember nem tud cellulózt emészteni, a majmok is sok fehérjét esznek rovarok bábok formájában.
2011. nov. 12. 11:57
 15/28 A kérdező kommentje:

rendben. akkor ennyi még elvileg belefér. :D

De azért itt az első néhány hozzászóló rendesen osztott-szorzott.... :D

2011. nov. 12. 13:19
 16/28 anonim válasza:
A vitaminoknál a túladagolás jelensége akkor fordulhat elő, amikor más vitaminok bevitele nincs meg a kiemelten szedett vitaminnal arányban. Ha túl sok C-t veszel be kalcium bevitele nélkül, akkor az lehet, hogy nem tesz jót a csontoknak, mert abból kezdi el kivonni a kalciumot. Szóval hosszú távon érdemes utánajárni, hogy mit milen arányokban kell szedni. Rövid távon két nappal ezelőtt megfáztam, tegnap óránként nyomtam egy 1000-est, mára már sokkal jobban vagyok, és folytatom az 1000-est, amíg teljesen el nem múlik. Ez por alakú aszkorbinsav, mivel a tabletták időzített felszívódásúak, és nem hatnak azonnal. Estére nem javaslom a C-t, mert fenntarthat éjszaka. Plusz az izmoknak kell pihenőidő is. Ha már régóta csinálod amit csinálsz, akkor lehet, hogy csak kevés, de kipróbálni kipróbálhatod.
2011. nov. 12. 13:59
 17/28 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy a felfedező is csak 1000 mg körül szedett naponta!!!!
2011. nov. 12. 16:24
 18/28 anonim ***** válasza:
még jó hogy azóta eltelt pár év...
2011. nov. 12. 17:12
 19/28 anonim ***** válasza:
kicsit szennyezettebb,mocskosabb világban élünk!
2011. nov. 12. 17:12
 20/28 anonim válasza:
"ma 01:04" Én nem írtam egy szóval sem hogy antibiotikumot felesleges szedni vírusfertőzésnél, hanem azt hogy sokan a legkisebb náthánál is azonnal kapkodják be ezeket, pedig nem kellene minden esetben. Dohányzásnál valóban C vitamin hiány léphet fel, de az semmi ahhoz képest ami a nikotin hatása végett a tüdőben lezajlódik. Erős dohányosoknak én is javaslom a vitaminok fogyasztását, de rajtuk már nem igazán lehet segíteni csak ha képesek leszokni. A nikotin mindent megtámad előbb-utóbb, nem lehet ellene védekezni csak rövid ideig.
2011. nov. 12. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!