Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » C-vitaminból mennyi mehet?

C-vitaminból mennyi mehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Heti háromszor edzek, de eljárok néha futni, illetve különböző sportokat is űzök, ráadásul most még kicsit betegeskedem is. :S Reggel a multivitaminhoz van 1300 mg, délután még szedek hozzá egy 1350 mg-os kapszulát, de arra gondoltam, hogy este lefekvés előtt mehetne még egy 1350-es ebből. Ez így nem lenne sok? (~4000 mg)

Köszi.

2011. nov. 11. 22:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
57%
C-vitamint 1000 mg felett egyszerűn kipisiled. Viszont a veséknek nem tesz jót.
2011. nov. 11. 23:14
 2/28 A kérdező kommentje:
:S értem... akkor nem tudom minek erőltetik a 5-6000 mg/nap dózisokat..... :\
2011. nov. 11. 23:21
 3/28 anonim válasza:
Minek erőltetik? Hogy megvedd kapszulát. Amúgy elsőnél a pont.
2011. nov. 11. 23:39
 4/28 anonim ***** válasza:
Szent-Györgyi Albert napi 4-5 grammot szedett és több mint 90 évig élt.A hozzászólok mit tudnak?Semmit!
2011. nov. 11. 23:57
 5/28 anonim válasza:
És te honnan tudod hogy azért élt 90 évet mert szedte a C vitamint? 500 mg felett már értelmetlen a szedése, a vesekő problémán túl az arra érzékenyeknél akár hasmenést is okozhat, ez főként 1000 mg felett szokott előfordulni. Az 500 mg is csak a megfázásos időszakokban indokolt, de akkor is maximum két hétig egy huzamban. Ha valaki normálisan táplálkozik, nem fordul elő hiánybetegség a szervezetében. Egyedül a Béres cseppnek van értelme, mert az abban található nyomelemek alig fordulnak elő az élelmiszerekben.
2011. nov. 12. 00:16
 6/28 anonim ***** válasza:
Okoska! Tudod mennyi zöldséget kellene megenni egy nap hogy a terápiás mennyiséget bevigyük?Jóval több mint tíz kilót!!Csak számolni kéne tudni!!
2011. nov. 12. 00:21
 7/28 anonim válasza:
Most egy immunológust oktattál ki, de nem haragszom rád. A laikusokat és a nők lapjából tájékozódókat könnyű becsapni, ahogy a reklámokkal sem éppen az igazat hirdetik. Teljesen felesleges egészséges embereknek bármilyen plusz vitamin szedése, hacsak nincs bizonyítottan valamiből hiányuk. Arról soha nem szól a fáma hogy ezek akár veszélyesek is lehetnek, és akár túladagolás is bekövetkezhet. Ráadásul vannak olyan vitaminok amik ugyanúgy össze tudnak veszni és galibát okozni mint két gyógyszer különböző hatóanyaga. Attól hogy valami vitamin és növényből van még ugyanolyan káros is lehet mint mondjuk az antibiotikumok felesleges szedése folyamatosan, ráadásul növényeknél nem ritka az allergiás reakció sem. Kíváncsi vagy néhány kutatási eredményemre, például a fészkesvirágzatúak köréből? Például a Bíbor kasvirág úgy szerepel a legtöbb gyógynövényes könyvben hogy megvéd a betegségektől, amikor az egyik legallergizálóbb növény. De ez igaz a Lándzsás Útifűre is. Az Aloe Barbadensis akár halálos kimenetelű bélgyulladást előidéző hatásáról már ne is beszéljünk. Persze mivel ezek gyógynövények, ugye nem lehetnek ártalmasak..................................
2011. nov. 12. 00:36
 8/28 anonim ***** válasza:
Én az ilyen "ami természetes, az jó" megszállottaknak azt mondtam mondani, hogy akkor egyél gyilkos galócát.
2011. nov. 12. 00:52
 9/28 anonim ***** válasza:

És ha már van közöttünk egy szakértő, azt szokták mondani, hogy aki cigizik, annak sokkal több C vitaminra van szüksége. Ez igaz? És mennyivel?

Köszönöm.

2011. nov. 12. 00:53
 10/28 anonim ***** válasza:

"az antibiotikumok felesleges szedése"

Itt is van egy hülyeség amikor azt mondják hogy vírus okozta megbetegedésre ne szedjünk antibiotikumot. Azt nem tudják hogy az a legyengült szervezet baktériumos felülfertőződésére kell?Csak egyes vitaminokat lehet túladagolni a C-t művészet volna. Az orvosok egypárszor mondtak kijelentettek már marhaságot jópárszor.Én csak mezei kémikus vagyok de tudom az anyagok biológiai viselkedését és ha hallottál a feleslegben alkalmazás elvéről a C vitamin a fő példa.500mg alatt nincs is értelme bevenni!

2011. nov. 12. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!