Mit jelent az hogyha egy fiú szálkásítja magát?
Azt persze tudom hogy a gyúrással kapcsolatos, de mit jelent tul.képpen az hogy szálkásít? olyankor mire gyúr? mit csinál?
15/L
A szálkásítás intenzív súlyzós edzés, nagy ismétlésszámban kis súlyokkal, minimális szünetekkel a gyakorlatok között.
A szálkásítás célja, hogy minél kevesebb zsír legyen az izomzaton, jól kidomborodjanak az izmok, magyarán zsírégetés. Ehhez megfelelő gyakorlatokat kell végezni és a táplálkozásra is oda kell figyelni.
Nahh ez pont nem így van...
Régóta megdőlt tévhit ez a kis súllyal sokat elv.
A szálkásítás csupán azt jelenti mintha azt mondanánk diétázik.
Magyarul az izomépítési fázisnál a sok kaja miatt lerakódik a felesleges energia zsír formájában, ezt kell szálkásításkor lepucolni, viszont ebben a fázisban nem nőnek az izmok ezért kell váltogatni időnként. Egyik fázis az izom és tömegnövelésről szól a következő pedig ennek a formálásáról olyan formában, hogy eltüntetjük a zsírt.
2. hozzászóló: Magyarul azt mondod, hogy a szálkásítás = diétázás, tehát csak a kajálással kapcsolatos kifejezés, semmi testedzés.
Mert azt írtad.
A szálkásítás azt jelent, mint ahogy már előttem is leírták, hogy az izomzatról eltávolítjuk a zsírt, és így szépen kirajzolódnak az izmok, esetenként látszódnak az izomrostok, innen ered a szálka hasonlat.
A szálkásítás elsősorban diéta függvénye, negatív kalóriamérleget kell felállítani, az edzés nagyjából azonos a "normál" edzéssel, tehát a sok ismétlés kis súly nem vezet eredményre, sőt inkább izombontáshoz vezet. Törekedni kell a minél nagyobb súly használatára, csakúgy mint máskor, hogy így elkerüljük, ill. minimalizáljuk az izomtömegvesztést. Az egyetlen jelentős eltérés az edzésben a plusz aerob edzések végzése.
A 2. vagyok.
Ezt az egészet persze edzés mellett gondoltam, nekem az alap és néha átsiklok felette.
Szálkásításkor ugyanúgy van az edzés menete mint előtte csak ki van egészítve sok-sok aerob tevékenységgel.
Így már jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!