Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ti mivel motiváljátok magatoka...

Ti mivel motiváljátok magatokat, ha úgy érzitek, jobb lenne feladni? (sport)

Figyelt kérdés

Sajnos nem tartom azt a szintet ahol lennem kéne, és ha nem javul a teljesítményem, akkor az is lehet, hogy kiraknak a csapatból:(((

Néha már elegem van mindenből, szinte csak is ez jár a fejemben még akkor is ha épp nem edzésen vagyok. Úgy érzem tök béna vagyok, és esélyem sincs rá, hogy maradjak.

Az edzéseken a tükörbe sem merek már belenézni.

Az oktató is megjegyezte, hogy szedjem össze magamat.

De napról-napra csak egyre idegesebb vagyok:(

A csoport társaim jobbak nálam, én is lehetnék olyan "jó" mint ők, csak ahhoz nekem egy kicsit több idő kéne.

Ti mit tennétek a hellyemben?

2011. nov. 10. 00:38
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

9 éve táncolok, tehát van némi tapasztalatom a dolgokban, bár nem vagyok profi.

Ennyi év alatt bőven volt időm át gondolni, hogy mit jelent nekem a tánc, miért csinálom stb.

Ja, pont azt szoktam csinálni én is, hogy ha már nagyon kész vagyok, akkor nem megyek be az érintett órára:)

Akkor azt gondolom, hogy majd a kövin menni fog, és hogy bele adok mindent.

Aztán ahogy szemtől szembe kerülök az órán a koreóval, megáll a világ:D

Aztán ránézek a többiekre, és megálapítom hogy sok csoporttársamnál, alkatilag, hajlékonyságban és mozgásban is sokkal jobb vagyok.

De én 9 év tánc után le fagyok, más meg fele annyi táncos múltal eltáncolja.(ez nyilván az eddig számomra "ismeretlen" táncokra vonatkozik)

Ezt magyarázza már el nekem valaki, hogy miért van???

Tudom, hogy nem ez alapján kéne megitélnem magamat, de az életem a tánc körül forog...

Onnan vannak a barátaim.

A suli után nem bandázni mentem, hanem táncórára. stb.

Szinte csak a tánc van nekem...

Tudok gyakorolni, de az teljesen más, itthon nincs hozzá zeném, így abba a tempóba táncolok, ahogyan megy.

Ha megálok nincs gáz, mert tudom ugyanonnan folytatni.

Ha el cseszem az sem gáz, mert majd kövi körben jó lesz.

De az órán ott a zene, ami sokkal gyorsabb, ott vannak a többiek akikre figyelnem kell, és ott a koreó amit itthon néha nem pont úgy csinálok, ahogy valójában van.

Ezért sajna, teljesen új táncnál ez így nem működik, csak olyan táncnál ahol tudom a teknikát.

2011. nov. 18. 16:42
 32/48 A kérdező kommentje:
Ja igen, és órán a zene nem vár meg ha elcseszem, vissza csatlakozni meg, kezdő szinten nagyon nehéz, mert elveszik a lendület.
2011. nov. 18. 16:47
 33/48 anonim ***** válasza:

hát gyakorold be máshol is a technikát.

lefagysz.. elhiszed én is lefagynék, ha valami új dolgot kéne "előadnom"?

és 9 év tánccal biztos hogy jobb vagy nálam, pedig okkal mondják hogy a kungfu-sok jó táncosok.. és azért ez nem kis szó :)

amúgy ha ez az életed, akkor ne add át magad teljesen a negatív érzéseknek, mert ezt szereted csinálni. próbáld újraformálni a dolgokat a fejedben, próbáld újra élvezni, és lazábban venni. amúgy sem gyakorlás közben kell bizonyítani, hanem fellépésnél.

2011. nov. 18. 16:50
 34/48 A kérdező kommentje:

"hát gyakorold be máshol is a technikát."

Már rég megtettem volna, ha lenne teknikája, de ebben a táncba minden van. A balettől kezdve a jazzig mindent vegyítenek. Ami hatalmas szabadság az oktatónak, végtelen kín nekem, mert nagyon nehéz más "elgondolását, érzéseit közvetítenem".

Igazából szerintem nem is lehet, hanem azt kell beleraknod ami belőled jön...

De én semmilyen érzést nem tudok bele tenni...

"amúgy sem gyakorlás közben kell bizonyítani, hanem fellépésnél."

Tudom...

2011. nov. 18. 23:29
 35/48 anonim ***** válasza:
kényes, de továbbra is ezt szereted, mégsem adhatod fel. váltani nem tudsz, másik oktatató, csapat..?
2011. nov. 18. 23:54
 36/48 A kérdező kommentje:

Sajna nem:(((

Bár, segítene az tuti...

Nem az oktatót hibáztatom, de nem értem, hogy miért kell kezdő szinten haladó órát tartania...

Miért jó ez neki?

Ha harművészetben te lennél a tanár, be tennél egy totál kezdőt a haladók közé?

2011. nov. 20. 02:55
 37/48 anonim ***** válasza:

én, nos akár. de csak hogy lássa mi a szint, nem azért hogy kudarcélményektől elgyötörten menjen haza minden edzés után. de mondjuk a harcműv. megérdemli hogy erőn felül próbáljon teljesíteni az ember.

viszont mozdulatok, formák begyakorlásánál, ilyet mi is csinálunk és végső soron te is ezt tanulod mindenképpen lassan kell kezdeni. de elvileg a haladóknak is el kell táncolni lassan a darabot, bár lehet táncban nem mert ott nem egy életre kell megtanulni a mozgást, hanem csak a fellépésig..

valahogy a kudarcot kéne lazábban kezelned. szerintem ha én látnám hogy táncolsz, biztosan elismerném hogy jó vagy, 9 évvel a hátad mögött. ha meg jó vagy, akkor törekedj rá hogy tovább is haladj, nyilván belátod hogy ez nem lesz könnyű, a tanárod sem fog megváltozni.. valahogy neked kéne lazábban venni a dolgokat. menj be vigyorogva, és táncold végig így az egész órát, és közben próbáld tényleg nem a szívedre venni ha esetleg bakizol.

2011. nov. 20. 10:57
 38/48 A kérdező kommentje:

"de mondjuk a harcműv. megérdemli hogy erőn felül próbáljon teljesíteni az ember."

Igen, mert az teljesen más, ha edzésen lennék akkor működne, hogy addig csinálok mindent amíg birom.

De nem azzal van a baj, hogy nem birom az órát...:)

Eddig én is mindent lassan kezdtem, mert szerintem is, az a jó megoldás, ha szép lassan begyakorlod a lépéseket, mozdulatokat stb.

Az eddigi oktatóim is erre törekedtek...

De itt meg, mintha nem vennék figyelembe! Rendesen, zenére mutatja be a mozdulatokat, és eszébe sem jutt lassan megmutatni és el magyarázni!

Ha meg látja, hogy nem megy, akkor azt mondja gyakorold otthon...

Jó de mit? Amikor fel sem fogtam, hogy mit kéne csinálni...

"lehet táncban nem mert ott nem egy életre kell megtanulni a mozgást, hanem csak a fellépésig.."

Nálunk is egy életre meg kell tanúlni.

Maximum a koreót felejted el, de azt tudnod kell amit már egyszer megtanúltál.

Sőőt még azt is tudnod kell, amivel soha életedben nem találkoztál...

Igazából tök mind1, hogy neked mennyi munkád volt egy koreóval, mozdulattal az senkit sem érdekel, a lényeg, hogy amikor kérik tőled, ott és abban a pillanatban meg tudd csinálni.

"biztosan elismerném hogy jó vagy, 9 évvel a hátad mögött"

Sajnos, nem az évek száma számít:(

Mert lehet évek alatt is nem fejlődni... ill. Lehet, hogy te 9 év alatt tanultál meg valamit, ami másnak 2 évébe sem telik bele.

Azt nézik, hogy ki a jobb, és nem az évek számát.

Pedig ez olyan igazságtalanság:(

"valahogy neked kéne lazábban venni a dolgokat."

Lazán veszem, egészen addig a pillanatig, amíg szemtől szemben nem kerülök a tényekkel:)

(Azaz amíg be nem megyek az órára, és rájövök, hogy csinálni kéne)

2011. nov. 21. 01:37
 39/48 anonim ***** válasza:

mióta beszélünk sem változott semmi?

tanárral sem lehet beszélni, hogy mutassa meg lassan? azért ez nagyon fura.. egyből zenére és gyorsan csinálja, milyen oktató ez?

2011. nov. 21. 14:29
 40/48 A kérdező kommentje:

ÁÁÁ dehogy változott:(((

Nem hogy jobb lennék, már azt sem tudom ami eddig ment.

Ha nem táncról lenne szó, hanem valami másról, akkor már valószinűleg feladtam volna.

Lehet hogy én gramatizálom túl a dolgokat, fogalmam sincs...

Soha nem hagynám abba a táncot, de az sajna kevés, ha én akarom. A tánár ha úgy gondolja bármikor ki tehet!

Mivel nem hobbi táncot üzök.

A tanárok ilyen esetben nagyon ügyesen kihasználják azt dolgot, hogy nem nekik kell hajkurászni az embereket, hogy jöjjenek, hanem a táncosoknak kell teperni azért, hogy bent maradhassanak.

Ha nem vagy elég jó, akkor kiraknak, ennyi. Nyilván érdeklik őket a sorsunk stb.

De elsősorban nem a te érdekeidet tartják szem előtt...

Szerintem te is másképp tartanál harművészeti oktatást, ha tudnád, hogy neked teljesen mindegy hány ember van ott órán...

Akik pedig ott vannak, őket 3x annyi jelentkező közül választottak ki.

2011. nov. 21. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!