Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mikortól lehet elkezdeni...

Mikortól lehet elkezdeni gyúrni? Egyáltalán lehet beengednek egy edzőterembe 13 évesen? Ha igen, hova menjek?

Figyelt kérdés
Én egy 13 éves, 47 kg-os fiú vagyok. Budapesten, Békásmegyeren lakok. Sok a balhé körülöttem és már gondolkoztam rajta, hogy elmennék edszőterembe egy kicsit formázgatni a testem, erősíteni, hogy megtudjam magam védeni. Meghát a csajok is jobban buknak egy kigyúrt hapekra...
2009. máj. 7. 22:25
 1/8 A kérdező kommentje:
*elkezdeni
2009. máj. 7. 22:26
 2/8 anonim válasza:
88%
Ez nehéz kérdés, de általában 18 éves kor körül van amikor komolyabban el lehet kezdeni. Szerintem mindenképpen olyan helyre menjél, ahol van személyedző, aki sokat tud segíteni ebben.
2009. máj. 7. 23:06
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
17 éves korodig még ne terheld le magad nagyon mert a csontok meg a porcok akkorra fejlődnek ki teljesen. Egyelőre valami küzdősportot csinálj, de a konditermet még pár évig hanyagolnám a helyedben.
2009. máj. 7. 23:10
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
inkább valami önvédelmi sportba fogj. Attól ,hogy izmozol, még nem fogod megvédeni magad
2009. máj. 8. 00:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Tudok boxolni, nagyon gyors is vagyok, jó a technikám, de ha az ütéseim nem erősek és kemények, akkor nem sokat érek...
2009. máj. 8. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:
menj le az edzöterembe nyomj be egy kis napot is mellé, és 1 hónap mulva te leszel békásmegyer bikája:)
2009. máj. 8. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Az az igazság , hogy 13 évesen önvédelem szempontjából nem fogsz sokra menni a kondizással , főleg , ha nem veszel igénybe személyi edzőt ! Én a helyedben eljárnék valamilyen önvédelmi küzdősportra , nem éppen a boxot javasolnám , mert ahhoz azért kell erő is (nem tudom h te ezt egyesületben űzted e vagy csak hobbi szinten) , de inkább vegyél szerintem paprika-sprayt . És majd ha kicsit idősebb és érettebb leszel rájössz , h a csajok a személyiségedre buknak , és nem az izmaidra :);) Amúgy nyugodtan elkezdhetsz szerintem edzeni , én is ilyen koromban kezdtem , de hagyd ki a guggolást , nyak mögül nyomást stb , szóval ne erőltetsd a gerincedet . Sok sikert hozzá :):)
2009. máj. 8. 20:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Kösz, én is gondolkoztam a paprika spray-n :D
2009. máj. 10. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!