Mikortól lehet elkezdeni gyúrni? Egyáltalán lehet beengednek egy edzőterembe 13 évesen? Ha igen, hova menjek?
Figyelt kérdés
Én egy 13 éves, 47 kg-os fiú vagyok. Budapesten, Békásmegyeren lakok. Sok a balhé körülöttem és már gondolkoztam rajta, hogy elmennék edszőterembe egy kicsit formázgatni a testem, erősíteni, hogy megtudjam magam védeni. Meghát a csajok is jobban buknak egy kigyúrt hapekra...2009. máj. 7. 22:25
1/8 A kérdező kommentje:
*elkezdeni
2009. máj. 7. 22:26
2/8 anonim válasza:
Ez nehéz kérdés, de általában 18 éves kor körül van amikor komolyabban el lehet kezdeni. Szerintem mindenképpen olyan helyre menjél, ahol van személyedző, aki sokat tud segíteni ebben.
3/8 anonim válasza:
17 éves korodig még ne terheld le magad nagyon mert a csontok meg a porcok akkorra fejlődnek ki teljesen. Egyelőre valami küzdősportot csinálj, de a konditermet még pár évig hanyagolnám a helyedben.
4/8 anonim válasza:
inkább valami önvédelmi sportba fogj. Attól ,hogy izmozol, még nem fogod megvédeni magad
5/8 A kérdező kommentje:
Tudok boxolni, nagyon gyors is vagyok, jó a technikám, de ha az ütéseim nem erősek és kemények, akkor nem sokat érek...
2009. máj. 8. 14:44
6/8 anonim válasza:
menj le az edzöterembe nyomj be egy kis napot is mellé, és 1 hónap mulva te leszel békásmegyer bikája:)
7/8 anonim válasza:
Az az igazság , hogy 13 évesen önvédelem szempontjából nem fogsz sokra menni a kondizással , főleg , ha nem veszel igénybe személyi edzőt ! Én a helyedben eljárnék valamilyen önvédelmi küzdősportra , nem éppen a boxot javasolnám , mert ahhoz azért kell erő is (nem tudom h te ezt egyesületben űzted e vagy csak hobbi szinten) , de inkább vegyél szerintem paprika-sprayt . És majd ha kicsit idősebb és érettebb leszel rájössz , h a csajok a személyiségedre buknak , és nem az izmaidra :);) Amúgy nyugodtan elkezdhetsz szerintem edzeni , én is ilyen koromban kezdtem , de hagyd ki a guggolást , nyak mögül nyomást stb , szóval ne erőltetsd a gerincedet . Sok sikert hozzá :):)
8/8 A kérdező kommentje:
Kösz, én is gondolkoztam a paprika spray-n :D
2009. máj. 10. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!