Szeretnék kérni egy kreatinos kúra leírást! De nem úgy mint eddig. Tudnátok segíteni?
Sok helyen olvastam, hogy ez meg az, de én pontosan szeretném tudni. 2 éve kondizok, elértem már valamit, de még sosem szedtem semmit, és "okosan" szeretném.
A kérdések:
Naponta hányszor kell szedni és mennyit? Milyen időközökben?
Nem értek ezekhez, egy teás kanálhoz képest mennyit? Esetleg lehetne egy teáskanál a mértékegység?
Köszönöm szépen a válaszokat!
hány kiló vagy?
monohidrátot ajánlanám.
Általában kreatin monohidrátból az mondható, hogy egy csapott üdítőskupak 5g
Ha kúraszerűen akarod szedni(2 hónap kreatin - 2 hónap szünet):
Az első szakasz - feltöltés: Testsúlyod/3 g Kreatin naponta, kb 5grammos adagokra elosztva.
Második szakasz - szintentartás: a feltöltési szakaszban alkalmazott adag fele (testsúlyod/6 g naponta)
Fogyasztás: sok helyen szőlőcukros vízzel mondják a bevételét, az viszont marhaság. Szénhidrátot tartalmazó étkezés előtt, 5g vízbe, felkevered, lehajtod, majd 10-20perc múlva(amikor érezd, hogy a víz átment a gyomrodon) akkor kaja. Edzés utáni turmixba is menjen 5g - feltöltési/szintentartási szakasztól függetlenül.
Az oldódására is sokan szoktak hisztizni: Nehezen oldódik nagyon, de gyakorlatilag felesleges megvárni/erőlködni, mire teljesen feloldod. A felszívódását nem befolyásolja. Van aki úgy nyomja, hogy egy 5g os adagot szárazon a pofába, aztán 4-5 dl vízzel lenyomod...
Összefoglalva kb ennyi a történet. A helyes táplálkozás viszont alapfeltétel!
nincs sok hozzá fűzni valóm most már.
akkor szedd úgy hogy
5 nap 25g ez a feltöltés
szinten tartás 15g, napi 3 részre osztva
kreatin ajánlatom pedig ez: [link]
Sajnálom, de nem világos teljesen így sem. Nehéz eset vagyok :)
Én úgy tudom, hogy mindennap kell szedni, de az edzésnapokon többet. ez igaz?
És pontos választ nem kaptam, amit tudok értelmezni.
Ha a napi adag 5g, azt egyben, vagy elosztva? És mikor? reggel, dél, este, esetleg edzés előtt után közben?
Köszönöm :)
Az első szakasz - feltöltés: Testsúlyod/3 g Kreatin naponta, kb 5grammos adagokra elosztva.
Második szakasz - szintentartás: a feltöltési szakaszban alkalmazott adag fele (testsúlyod/6 g naponta)
Még mindig...
/Én úgy tudom, hogy mindennap kell szedni, de az edzésnapokon többet. ez igaz? /
minden nap kell szedni de nem kell többet szedni edzésnapon.
/Ha a napi adag 5g, azt egyben, vagy elosztva?/
ilyet nem is írt senki hogy napi 5g kell.
5 napig szedjél 25g-ot. ezt 3részre elosztva. reggel,edzés után meg este /ez a feltöltő időszak/
ezután jön a szinten tartó rész.ez már folyamatos,minden nap ugyan annyi kell,ugyanúgy elosztva még a kúra véget nem ér.
ez időszak alatt napi 15g-ot szedj,napi 3részre elosztva.
monohidráthoz 1g hoz kell 1deci víz.
szóval 5napig 25g-ot szedj,ezután pedig napi 15-öt szedj
ennyi
dirtboy,
Köszönöm szépen, ilyen leírásra vártam! Köszönöm :)
Még egy utolsó kérdés:
Milyen folyadékban fogyasszam el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!