Mennyire probléma az a testépítésben, ha nem más izomcsoportot dolgoztatok meg naponta, hanem minden nap az egész testemet?
Egy óra alatt max 2-3 izomcsoportot lehet tényleg megdolgoztatni, meddig akarsz edzeni, hogy egész testes edzést csinálj mondjuk 5-6 órásat?
Ha sikerül egy óra alatt az egész testet az molyfing...
És ha még sikerülne is akkor hol marad a regenerálódás?
Ezek után megkérdőjelezem hogy egyáltalán akármennyit is értessz hozzá...
És hogy mennyire rossz? Ennél rosszabb nincs, csak az ha le sem mész...
Pihenő napot mikor tartasz?
Nekem volt régen egy edzés tervem, és az arról szólt, hogy egynap csak 2 max 3 izom csoportot meg dolgoztatni, másnap pedig megint 2-3 izom csoportot, de nem ugyan azokat. Harmadnap meg pihenés, hogy az izmok regenerálódni tudjanak.
Ha mindennap edzel, és tényleg úgy h minden izmodat meg eddzed, akkor fejlődsz de hirtelen megfogsz állni a fejlődésben. A szervezeted nem tudja ilyen rövid idő alatt regeneráltatni az izmaidat és előállítani elegendő mennyisgű ATP-t előállítani.
Szal kicsit nagyon megterheled a szervezeted. Sztem ha tovább folytatod, akkor minden második nap a pihenésről szóljon, esetleg nyújtó gyakorlatokat végezni, de konkrét test építést nem.
nem hiszem, hogy igazán nagy és kemény edzést csinálsz, ha letudsz egy egész testet edzeni..
pl. egy kemény mell után egy lábazást én biztos nem tudnák megcsinálni anélkül, hogy ne okádjak vagy ne kelljen wc-re mennem
"a klasszikus felállást javasló egyénnél végülis csak a váll, has hiányzik. a klasszikus testépítők ezekszerint arra nem edzenek:D"
Jójó de amint láttad nem egy teljes edzéstervet írtam csak példát. Én a vállat a háttal szoktam hasat meg mindig. Így már megfelel? És NEM lehet teljes testet edzeni egy óra alatt, max az eslő 1-2 hónapos hozászoktató fázisban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!