Szerintetek ha 12 évesen gyúrok akkor lehet a növekedéssemmel baj?
Sziasztok 12 éves vagyok,most kezdtem el gyúrni.Most hallotam hogy ha korán kezdem akkor lehet baj a fejlődéssemmel.Semmilyen gyógyszert nem szedek
A válaszokat előre is kösz/várom.
nem befolyásolja a későbbi magasságodat de nem kellene ilyen korán kezdeni mert mert más egyéb bajok még lehetnek belőle.
majd erre térj vissza 15-16éves korodban, addig válasz valami más sportot,hidd el nem fogsz lemaradni semmiről ha vársz pár évet.
Tornászoktól hallottam, hogy állítólag náluk befolyásolja, mert a szervezet energiája elmegy az izmok növelésére, fenntartására (ugye az edzés után az izom elszívja a tápanyagokat, hormonokat, stb), ezért a várható testmagasság alatt maradnak. Tanulmányokat is mutattak és tényleg így van.
Azért se érdemes ennyi idősen elkezdeni, mert nem termel még elég tesztoszteront a szervezeted, így izmosodni se fogsz túl látványosan. 16 éves kor körül már érdemes óvatosan elkezdeni.
Apukádat kérdezd meg, hogy ő milyen ütemben nőtt, illetve nézd meg a nagyszülők magasságát. A férfi felmenők magassága lehet mérvadó, kb akkora leszel te is mint apád/nagyapáid.
én 13 évesen kezdtem el, elég fura de akkor kezdtem el hirtelen nőni :D (de ez gondolom előre megvolt írva hogy 13 évesen növök meg)
ha nem erőlteted a gerinced akkor ugyanúgy fogsz nőni. amúgy jó ha fiatalon elkezded a gyúrást mert így jobban fognak az izmok fejlődni és jól is fogsz kinézni :D és ne szedj szerintem semmilyen segítő szert mert akkor a fejlődésben bajok lesznek. és ne erőltesd meg a csontokat és az izületeket se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!