A gerincem és a karom nem terheli meg a hídtartás.
Gerincerősítésre használom, mégis a lábam adja fel leghamarabb (bivaly erős a lábam). Mi ennek az oka, hogyan lehet kijavítani?
2011. okt. 12. 16:25
1/10 lulu77 válasza:
Csinálj "egyenes hidat" akkor. Leülsz a földre kinyújtott lábbal, kezeidet lerakod magad mellé, és megemeled a csípődet amíg egyenes nem lesz a tested, majd vissza. Ez is erősíti a gerincedet.
2011. okt. 14. 16:46
2/10 walholl válasza:
Nézd, az hogy te bivalyerősnek érzed a lábad, az egy dolog. Nem midnegy hogy milyen munkához van szokva (futás, guggolás a kondiban stb.) Amivel a legjobban megtudod erősíteni a lábad, az a guggolás, sőt, hogyha jól csinálod, az egész testedre jótékony hatással van. Egyébként, ha nagyon érdekel az ilyesmi, netről letöltheted a fegyencedzés című könyvet, ami tartalmazza a hidat is (minden alapgyakorlatnak 10 lépése van, így ha nem állsz készen a hídra edzhetsz egy-két szinttel alacsonyabban is rá). Az egész könyv a saját testsúllyal végzett gyakorlatokkal való edzést taglalja (fekvőtámasz, lábfelhúzás, guggolás, húzódkodás, a híd, az uccsó meg nem jut eszembe). Jó edzést
2011. okt. 14. 23:49
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, semmit sem segítettek eddig, mivel több mint féléve nyomom a fegyencedzést a meztelen harcossal kombinálva,(emiatt mondom hogy erős a lábam, mert egylábas guggolásból már 2-3 is megy mind a két lábammal), Ugye az egyenes híd már nem megerőltetés... a híd fejtámasszal-nál akadtam el, és ott is csak azért, mert a combom nem bírja valamiért...de azért köszi, ha van valami tanács akkor azért írjátok le lécci :)
2011. okt. 15. 07:02
4/10 lulu77 válasza:
Én is már több mint fél éve nyomom. :D Nekem a hídba az segített sokat, amikor nyújtottam előtte sokat a lábamra, mert nagyon kötött volt, és emiatt nem tudtam megcsinálni jól a gyakorlatot, de most már elég jól megy . A 7. lépésnél tartok benne, de szerintem ha ennél a szintnél elakadsz a LÁBAD miatt ugorj egyel tovább, és nézd meg hogy azt hátha meg tudod csinálni. Van olyan, hogy egy egyszerű lépést nem tud az ember megcsinálni valamiért, de az utána levő meg már megy. A könyvben is megejt róla pár sort, egy próbát megér...
Én is kérdeznék akkor. A fekvőbe a 7. szinten tartok, még csak 2*12 felemás fekvőt csinálok, de azért megnéztem, hogy a fél egykezes menne-e, és egyenesen tartani is alig bírom magam, nemhogy felet megcsinálni... :S Valami tipp? Szerinted a következő kb 5-6 hétben amíg még a felemás fekvővel ennyit fogok erősödni, vagy valamit elrontottam?
2011. okt. 15. 12:02
5/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi a tanácsot, én is nyújtani fogok akkor.. :)
A fekvőtámasszal más a helyzet nálam :) Azt már jó ideje egykezest csinálok, de kisebb mozgástartományban ( MEztelen harcos szerint) Tehát mikor képes voltam 3x20 fekvőre, akkor elkezdtem egykezest csinálni 45 fokos szögben (vagy nagyobban, ha még nem birod) aztán szép lassan lementem odáig, hogy már fél egykezest ki tudok erőltetni magamból. De Ez az edzés kicsit eltér attól ami a Fegyencedzésben van, P.Tsatsouline leírja benne a légzés,és izomfeszítés technikáját is. Itt nem a gyorsasági erőre koncentrál, hanem a maximális erőre (tehát 50 kétkezes helyett 5 egykezes lenyomására koncentrál). És nagyon beválik mind a guggolásban, mind a fekvőben. tehát tömören először ne a földön csináld egykézzel, hanem pl. egy karzatnak dőlve. Guggolással ugyanúgy: Előszőr egy magasabb székre ülsz, utána egy alacsonyabbra, majd megpróbálod az egylábast. (Ebben értem el fejlődést leghamarabb, óriási erőnövekedés következik be 2-3 hét alatt a lábadban.) DE MIELŐTT ELKEZDENÉL BÁRMIT IS CSINÁLNI, FELTÉTLEN OLVASD EL ALAPOSAN PAVEL TSATSOULINE "MEZTELEN HARCOS CÍMŰ KÖNYVÉT!!! Üdv, remélem én is segítettem :)
2011. okt. 15. 12:52
6/10 lulu77 válasza:
Már egy részét sikerült elolvasnom a könyvnek, csak sajnos nem az enyém, úgyhogy nem tudom egybe kiolvasni, de már haladok vele... A légzést én is alkalmazom, a feszítést is próbálom, de azt még gyakorolni kell hogy tökéletesen menjen. Viszont akkor áttérek erre a módszerre fekvőnél meg guggolásnál, ha neked is ennyire bevált... Meg megpróbálom a többibe is beépíteni valahogy, köszi a tippet ;)
2011. okt. 15. 13:18
7/10 lulu77 válasza:
Nem tudod amúgy a fekvő és a guggolás lépéseit leírni nekem? Mindegyikből megy a teljes kétkezes/lábas, szóval gondolom most az egyoldalas verzió jönne elvileg mindkettőből... Csak érdekelne, hogy itt milyen gyakorlatok vannak, meg mennyit kell csinálni belőle, mennyi idő után kell továbblépni stb.. Ha megtennéd nagyon hálás lennék érte.
2011. okt. 15. 14:44
8/10 A kérdező kommentje:
A gyakorlatok nagyon egyszerűek: Egykezes fekvőtámaszt csinálsz, viszont valami magasabb tárgynak dőlve (vagy akár falnak) és ahogy erősödik a mellizmod, úgy mehetsz lejjebb.:) Guggolás.. még egyszerűbb. Amíg nem megy a sime egylábas addig leülsz egy magas székre :) Aztán alacsonyabbra és így tovább. Az egésznek a lényege, hogy kevés gyakorlatot csinálj, viszont nehezet. :) És sok pihenőidő..Pl.: csinálsz 3 egykezes fekvőt(kis mozgástartományút nyilván) 3-4 perc pihenő, még 3 ..ezt ismétled minél többször, ahogy időd engedi. Mivel hagysz elég pihenő időt, nagyon nehezen fáradsz el. 1 hét múlva már csinálhatsz 4-es sorozatokat. Majd 1 hét múlva növelheted a mozgástartományt ésígytovább :) A Könyvet egyébként le lehet tölteni, keress rá neten, és megoldódnak a problémák :)
2011. okt. 15. 15:20
9/10 lulu77 válasza:
Köszi, már le is szedtem és olvasom, de hogy ez nekem miért nem jutott eszembe... :$ Na mindegy. Neked meddig tartott a "feszítés" elsajátítása amúgy? Csak kíváncsiságból kérdezem. A hidat meg azóta kipróbáltad már? Jobb vagy rosszabb vagy ugyanolyan?
2011. okt. 15. 16:14
10/10 A kérdező kommentje:
Öhmm.. a feszítéshez különös tehetségem van valahogy, és emiatt egyik izmom feszítése sem okoz gondot, és nem is okozott soha (tehát nem kellett hozzá idő) :) am, ma próbálom ki a technikádat, tegnap akartam, de túl sűrűre sikerült a nap :) Sok sikert :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!