Jó -e az edzésterv amit összeírtam?
Hétfő: váll-has
Szerda: hát-mell
Péntek: kar-has
Szombat: lightos láb, mert minden nap sokat kell sétálnom dombon fölfele.
Inkább ezt csináld:
Mell-Tricepsz-Has
Láb-Vádli-Váll-Has
Hát-Bicepsz-Has
jaja, lábbal vigyázz, túl ne edzd!
jó az! Nekem is hasonló a beosztás!
Az első válaszolónak nem tűnt fel hogy ez egy 4 napos programm s ő meg 3 naposat írt??
Nem jó az edzésterved, alapvetően rossz a koncepció. A hát és a mell mindkettő nagy izom, még a comb sorolható ide, ezeket nem érdemes egy napra tenni egymással, mert lerontják az edzés hatásfokát, nem tudod eléggé átdolgozni egyiket sem, ha egy napra teszed, mert túl sok energiát kíván. A váll, has, kar ezek kis izmok. Én úgy csinálnám, hogy minden edzésre jusson egy nagy izomcsoport és ehhez hozzá egy kisebbet. A lábat érdemes önmagában edzeni egy napon (esetleg hasat lehet mellé), mert egy normális lábedzés az brutál (látom te is félsz ettől, és ki akarsz bújni alóla - ne gondold, hogy bármilyen és bármennyi séta pótolja a rendes lábedzést! Teljesen másfajta terhelés a kettő)
Szóval én pl így tudnám elképzelni a napokat:
- mell-kar(v. bicepsz)
- hát-váll(és tricepsz)
- láb
A hasat bárhova be lehet tenni, sőt akár minden edzésnapon mehet egy-egy gyakorlat rá, azt nem lehet túledzeni, és a bemelegítés részeként is felfogható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!