Jó vagy rossz futónak születünk? Tudunk ellene tenni?
Sokat számítanak az adottságok.
Tenni lehet ellene, de nem lehet mindenkiből Usain Bolt... sőt... legtöbben akármit csinálunk, sohasem közelítjük meg rövidtávon a teljesítményét. Magunkhoz képest viszont javulhatunk.
Ha lefutod a köröket tesiórán attól rövidtávon nem leszel jobb. Rövidtávon a gyors összehúzódású izmaidra van nagy szükség, hosszútávon pedig a lassú összehúzódású izmokra és nagy állóképességre.
Nézz meg egy hosszú és egy rövidtávfutót. A rövidtávfutók nagyon izmosak. (Ahogy mondtam ők a gyors összehúzódású izmaikat használják, amelyek a növekedésre sokkal alkalmasabbak) A hosszútávfutók nagyon véknyak, soványak. Ezzel szemben nagyon hosszú távot képesek megtenni viszonylag jó tempóval megállás nélkül. A rövidtávfutóknak nincs ekkora állóképességük, de sokkal robbanékonyabbak.
Előző: ha végigolvastad volna a kérdést, ott írta hogy MINDENNAP jár futni.
kérdező: a 60 méterrel ne foglalkozz! Az állóképességet a hosszútáv edzi meg, nem a rövidtáv
Ha rövidtávon akarsz jobb lenni, akkor a gyorsaságod és robbanékonyságod kell fejlesztened. Ha hosszú távot futsz attól egyáltalán nem biztos, hogy javulsz rövidtávon.
Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy el akarsz érni, ahhoz kell edzened. pl. ha sokszor gyakorlod a rövidtávfutást is javulni fogsz benne, de biztos vannak edzésformák erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!