Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A karatéban az övek milyen...

A karatéban az övek milyen sorrendben jönnek?

Figyelt kérdés

Karatézok egy ideje de sose tudom megjegyezi az öveket!Valaki légyszi leírnám nekem helyes sorrendbe?

Előre köszi!:)

2011. szept. 16. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:

stílus függő...

[link]

nálunk fehér, azon belül 3 "csík" volt, citrom, narancs, zöld, kék, lila, 3 barna fokozat, és fekete öv (1.dan) volt a sorrend. ez egy hagyományos karate irányzat, a Wado volt.

2011. szept. 16. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

A kyokushinban pl.: 5 övszín van(a fekete előtt),minden övnek 2 fokozata van.A fekete öv(shodan) előtti fokozatokat kyu-nak hívják.

Az övszínek: fehér-kék-sárga-zöld-barna-fekete.A fekete öv fokozatait dan-nak hívjuk,az egyetlen 10 danos a stílusalapító,Sosai Masutstu Oyama volt.

Magyarországon Shihan Furkó Kálmán,a kyo hazai meghonosítója rendelkezik jelenleg a legmagasabb,7. dan övfokozattal.

2011. szept. 16. 19:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!:)

Egyébként Shito-Ryura járok! :)

2011. szept. 16. 20:13
 4/6 anonim válasza:
Én is Shito Ryu-ra járok és a mi egyesületünkben úgy van a sorrend, hogy fehér, narancs, kék, piros, zöld 2x, barna (azt hiszem) 3x és fekete.
2011. nov. 11. 16:02
 5/6 anonim válasza:

Én is Shito Ryu-ra járok.

Nálunk a sorrend: fehér(1csík,2csík,3csík),citromsárga,narancssárga,kék,zöld x2,barna x2,fekete

Én jelenleg a barna öv fokozaton vagyok :)

2012. júl. 14. 14:13
 6/6 madaraszi válasza:
A fehér és a fekete öv között minden iskola, és gyakran még azon belül is a dojo-k eltérő színsorrendet alkalmaznak. Általában a mesterhez legközelebb állók barna övet hordanak, de ezen kívül nincs általános sorrend. Például van, ahol a sárga már komoly tudást takar, máshol a sárga következik a teljesen kezdő fehér öv után. Szóval: egyszerűbb megkérdezned, felírnod, megtanulnod a helyi hagyományt.
2022. aug. 1. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!