A karatéban az övek milyen sorrendben jönnek?
Karatézok egy ideje de sose tudom megjegyezi az öveket!Valaki légyszi leírnám nekem helyes sorrendbe?
Előre köszi!:)
stílus függő...
nálunk fehér, azon belül 3 "csík" volt, citrom, narancs, zöld, kék, lila, 3 barna fokozat, és fekete öv (1.dan) volt a sorrend. ez egy hagyományos karate irányzat, a Wado volt.
A kyokushinban pl.: 5 övszín van(a fekete előtt),minden övnek 2 fokozata van.A fekete öv(shodan) előtti fokozatokat kyu-nak hívják.
Az övszínek: fehér-kék-sárga-zöld-barna-fekete.A fekete öv fokozatait dan-nak hívjuk,az egyetlen 10 danos a stílusalapító,Sosai Masutstu Oyama volt.
Magyarországon Shihan Furkó Kálmán,a kyo hazai meghonosítója rendelkezik jelenleg a legmagasabb,7. dan övfokozattal.
Köszönöm mindenkinek!:)
Egyébként Shito-Ryura járok! :)
Én is Shito Ryu-ra járok.
Nálunk a sorrend: fehér(1csík,2csík,3csík),citromsárga,narancssárga,kék,zöld x2,barna x2,fekete
Én jelenleg a barna öv fokozaton vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!