Futók! Hogyan javíthatok ezen? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
2000mt akarok lefutni 8:00 alatt most kb 8:45 alatt megy.1000m-t letudok futni 4:00 alatt de ezt követően meghalok....-tehát sztem az ÁLLÓKÉPESSÉGEMMEL van a baj...Hogyan javíthatok rajta?Próbáltam már nem 1 edzéstervet NEM fejlődtem.Próbáltam a 2000t lefutni 6 héten keresztül heti/3szor hát ha fejlődök tőle,jahh... EGY MÁSODPERCET SEM FEJLŐDTEM!!próbáltam már hasonlókat mint pl 7főn 4000m szerdán 3*800 péntek 2*1000 EZ SEM ÉRT SEMMIT! ezt csináltam 4 hétig de itt se fejlődtem semmit!!Ha vki tudna segígeni annak tényleg adósa maradok...Másik problémafutás közben/után a nyálam ragadós lesz,kb 10menként köpködnöm kell...-.- amit tudomók h gusztustalan de ha nem köpök akkor a torkomon marad és nem kapok levegőt...Valamint ha lefutom 4 perc alatt az 1000et akkor szédülök,stb. SE CUKORBETEG nem vagy,SE vérnyomásommal nincs gond!Tippek esetleg?Előre is ezer hála!2011. szept. 16. 10:35
1/8 anonim válasza:
valószínűleg a savasodás miatt van ez. szédülsz, sűrű nyál, kimegy belőled az erő. velem is hasonló a helyzet. állóképességeden kéne javítani, próbálj meg hosszabb távokat futni, mondjuk 10km egy óra alatt, és hasonlók.
2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ!és ezt milyen tempóban kb? rohanás,kocogás,normál tempó?akkor az ilyen amit leírtam h 7főn 4000m szerdán 3*800 pénteken 2*1000 nem sokat fog segíteni?
2011. szept. 16. 16:39
3/8 manor válasza:
Mindenképpen a lefutott távot növeld, akár a tempó jelentős csökkentése árán is. Ahogy az előttem válaszoló írta, legyen a cél mondjuk az 1 óra folyamatos futás, a tempó nyugodtan lehet 5:30 vagy 6:00/km, vagy amennyivel meg tudod csinálni. Ha ez már megy, akkor lehet gondolkodni a gyorsuláson.
4/8 A kérdező kommentje:
hát 4 kmt kb 20:00 alatt futok le de a végére hulla vok 2perc/kör sztem növelem a távot.....
2011. szept. 16. 20:41
5/8 manor válasza:
Nyugodtan csökkentsd a tempót. Nem baj, ha lassúnak érzed, olyan tempóval fuss, ami kényelmes. Én amikor még futottam, úgy voltam vele, hogy ha nem volt rá legalább egy órám, akkor el sem indultam, mert kevesebbért nem is érdemes leizzadni. :) Szóval csak gyűjtsd a kilómétereket szorgalmasan, utána majd jöhet a gyorsítás.
6/8 A kérdező kommentje:
csak érted ha msot futok így hosszútávon lassan 2-3 hónap alatt x kmetket LASSABBAN,most meg lefutom a 2000et 8:45 alatt úgy mond nem akarom 2-3 hónap múlva 10:00 alatt lefutni mert h vissza esek:/ vagy ez hülyeség? mert nekem nagyon kell h 8:00 alatt letudjam futni,mert suliba kell felvételire...
2011. szept. 16. 21:42
7/8 manor válasza:
Ja, hogy neked csak ezért kell a 8min/2000m, és azután el is felejted az egész futást? Hát, akkor nem tudom... valahogy kombináld a kettőt, mondjuk heti 3 edzésből 2 legyen hosszabb/lassabb, egy pedig pörgősebb. Szerintem mindenképpen kellenek a hosszabb távok is, hogy legyen mire építkezni. Mikor lesz a felvételi?
8/8 A kérdező kommentje:
Márciusban de télen nem is tudnék hol futni,max csak az edzőterembe.Ott meg úgye maradna a távolsági lassú tempóval...Hát odabent is futok majd de a felvételin kell a jobb idő:D de sztem ha az embernek van hosszútávra mittom én legyen 12kmre állóképessége és ezt lefutja mondjuk 60 perc alatt akkor csak letudja azt a fránya 2000et 8:00alatt nem?....
2011. szept. 17. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!