Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kell futni? Egyenlő-e...

Hogyan kell futni? Egyenlő-e a kocogás a futással?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdésnek hangzik, de sosem tudtam úgy futni, hogy száz méter után ki ne fulladjak. Emiatt testnevelésből mindig kettes voltam, mert nem bírtam a futást.
2011. szept. 13. 10:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Könnyű lassú kényelmes kocogás a leghatékonyabb.
2011. szept. 13. 10:34
 2/4 anonim válasza:

Hallottam valami olyat nem régiben valamelyik ismeretterjesztő csatornán (Discovery Channel talán?) , hogy a futás és a kocogás által megtett egyenlő táv alatt csak néhány, 1-2 elégetett kalória különbség van.

Tehát lényegében ugyan azt a hatást éred el 100 méter sprinteléssel, mint kicsit gyorsabb tempójú kocogással.

Az okosok mondták a tvben, szóval nem tudom mennyire kell hinni nekik :) .

2011. szept. 13. 11:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazából a kalóriarésze nem érdekel, csak szeretnék úgy futni, hogy nem fulladok ki nyomban az elején. Én mindig úgy futottam, hogy gyorsan indítottam. Ez lehetett a hiba?
2011. szept. 13. 11:31
 4/4 anonim válasza:
Egyszer ki kéne próbálnod magad futópadon. Az egész futópad dolog alig jó valamire, csak még jobban elszakít a friss levegőtől és a valódi mozgástól, azonban egy valamire tökéletes. Be tudod állítani a tempót, és azon nem tudsz változtatni, csak ha tudatosan akarsz. Az, hogy 100 méter után kifulladsz, arra utal, hogy nem vagy edzésben, és nem feltétlen arra, hogy túl gyorsan indítasz, ha csak nem sprintelsz, amit kétlek. Persze lehet, hogy ütemesen indítasz, de szerintem ezen könnyű változtatni. Szóval a lényeg a fokozatosság. Próbálj meg tudatosan figyelni arra, hogy kocogj, még csak ne is fuss. Igen, van különbség, a kocogás 8 km/h alatti sebességre utal (hivatalosan). És mivel nem vagy hozzá szokva a futáshoz, érdemes például 5 percet futni, majd 3-mat sétálni, majd a futáson fokozatosan emelni, és végül elhagyni a sétát. Ez fokozatosság, amihez idő és kitartás kell.
2012. márc. 9. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!