Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi idő kell egy adott...

Mennyi idő kell egy adott izom teljes regenerációjához?

Figyelt kérdés
72 óra vagy 1 teljes hét? igazából azért érdekel, mert 1 izomcsoport heti 1 edzését kevésnek találom.
2011. szept. 11. 12:29
1 2 3
 11/21 Offthewall ***** válasza:
Rendben, csináld, mondom én is majdnem ugyanígy osztom fel. De nyomd mellé a fehérjét meg a vitaminokat rendesen :D
2011. szept. 11. 22:11
 12/21 A kérdező kommentje:
fehérjém még nincs, majd ha úgylesz pénzem azlesz az első amit veszek. amúgy vitamint, glutamint, kreatint nyomok. meg majd a fehérje
2011. szept. 11. 22:26
 13/21 Offthewall ***** válasza:
hát kreatin felesleges fehérje nélkül szerintem, legalábbis nem olyan fontos. Amúgy mióta edzel? Ha tömeget növelsz és nem vagy milliárdos szerintem elhagyhatod a glutamint inkább a szálkásítás vége felé jön jól ha fokozatosan megvonod a CH-t
2011. szept. 12. 16:11
 14/21 A kérdező kommentje:
én nem akarok tömeget növelni, mivel nem is tudok hízni. az izmomat akarom építeni, nem kövéredni szeretnék. amúgy a glutamin nem drága és elég 1 hónapra, és sok jó tulajdonsága van, a kreatin nem tudom mennyit ér fehérje nélkül, de próbálok fehérjedúsan étkezni. amúgy 2és fél hónapja, 2 hónapig csak ilyen átmozgató edzéstervet csináltam, most kezdtem nemrég ezt a bontottat, igaz csak otthon kézisúlyzóval meg húzóckodó rúddal, de elég hatásosnak érzem ígyis, meg majd ha lesz pénzem befizetem a kondit.
2011. szept. 12. 18:23
 15/21 dirtboy ***** válasza:
100%

te most hülyéskedsz vagy ezt komolyan írtad???ne haragudj de ilyen topa nem lehetsz

olvas el azt javaslom hogy ilyen hülyeségeket ne írogass: [link]

2011. szept. 12. 18:30
 16/21 A kérdező kommentje:
örülnék, ha megtisztelnél annyival, hogy megmondanád mi a hiba és hol, nem pedig bemásolsz egy 5 oldalas olvasmányt és leoltasz hogy milyen hülye vagyok, és akkor találjam ki mit csinálok rosszúl. ha te annyira tudod akkor tessék mondjad mibe hibázok.
2011. szept. 12. 20:15
 17/21 Offthewall ***** válasza:
Glutamint meg kreatint veszel 1 kiba. kondibérlet helyett. Ezeket 3-4 év után szokták használni, ha belassul a fejlődés! Előbbit diétánál, 2.at tömegnövelésnél. És csak azért nem tudsz tömeget növelni, mert nem eszel eleget. Amúgy meg ez a nem fogok elolvasni 5 oldalt hozzáállás... Ha nem szánsz most rá 10 percet, hogy a következő 30 évben jobban nézz ki... Te bajod. Bírom amikor guglizzunk ki, meg olvassunk el mi mindent a kérdezők helyett, olyan jellegű kérdésnél amiről született már 150 írás, meg 10 kérdés. Én kifejtettem a gondolataim, de szerintem teljesen normális, ha dirtboy 1 kis ejnye-bejnyével meg linkeléssel reagál. Hallanád drugs bunnyt, akkor dirtboy francia etikett tanárnak tünne :DD Szóval lényeg a lényeg. Mérd a kaját precíz legyen a diétát. Ha mégis növelsz tömeget mérd a kaját!!! mert kül. 90%, hogy nem eszel eleget. Glutamint meg kreatint felesleges rakd el, majd olyan 2013 környékén előveheted. Vegyél 1 tejsavót edzés utánra, meg kondibérletet, és kész!
2011. szept. 12. 20:27
 18/21 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod, legalább most már egyértelmű. amúgy elolvastam már előtte is, meg most is amikor linkelte, csak nem esett le hogy hol hibáztam. remélem érthető.

az a baj hogy hiába eszek akármennyit, olyan az alkatom meg a genetikám hogy nem tudok hízni, apám is ugyan ilyen volt. meg télleg, amióta nem növök magasságilag, ugyanannyi kiló vagyok 3 éve, és hiába csinálok bármit is, 1+kiló se jön rám. de megfogadom a tanácsotokat, fehérjét meg bérletet veszek. csak azt hittem ezektől hamarabb érhető el fejlődés.

2011. szept. 12. 20:36
 19/21 dirtboy ***** válasza:

első hiba:

/én nem akarok tömeget növelni, mivel nem is tudok hízni. az izmomat akarom építeni/

a tömegnövelés nem arról szól hogy valaki zsírdisznó lesz hanem izomTÖMEGNÖVELÉSről van szó.

másik hiba:

/amúgy a glutamin nem drága és elég 1 hónapra, és sok jó tulajdonsága van/

itt már átestél kérdezőből /szakrétővé/.

a glutamin drága,sok jó tulajdonsága van de meg felelő táplálkozás mellet nem sokra viszed vele.

másik dolog meg hogy a glutamin egy aminosav ami a fehérjék építőelme,ugyanis 21 aminosav alkotja a fehérjéket ami két csoportra oszlik.

esszenciális és nem esszenciális aminosavakra.

esszenciális: a szervezet nem állítja elő külső bevitele szükséges

a glutamin a nem esszenciális aminosavak közé tartozik.

a másik dolog meg hogy a protein táplálékkiegészítők elég sok glutamint tartalmaznak.

most te veszel egy tiszta 100% l-glutamint és az csak egy glutamin semmi más./mint mondtam a fehérjék ami az izmot építi 21amiosavból áll nem pedig 1-ből/

vegyél fehérjét és akkor meg van oldva a kellő glutamin mennyiség is. több glutamin csak akkor kellhet a gazdag vagy és van rá lóvé vagy szálkásítasz és izomvédelem szempontjából.

edzés utánra legyen egy tejsavó izolátum vagy koncentrátum.

/izolátum jobban hasznosul de drágább is/

és a nap többi részére mehet kevert fehérje mint pl.power protein vagy pro mix ilyenek

és olvad el az 5 oldalas olvasmányt,nem hülyeségből linkeltem be hanem segítség képpen

2011. szept. 12. 20:58
 20/21 Offthewall ***** válasza:
Khm. Ha gondolod adj 1 mail címet és írok neked 1 tömegnövelős étrendet 1-2 napon belül. De a body.builder.hu-n találsz eleget. Testsúlykilónként tolj 5 gramm szénhidrátot, és 1.5-2 gramm fehérjét ha nem tudsz nőni. meg némi oliva, és halolajat. Ettől nőni fogsz mint állat. Hidd el! Csak be kell tartani. Napi 5-6 kaja, edzés után és reggel nagyon bőséges, közte 15-20 dekás csirke rizsek, vagy több testsúlyfüggően. Ha zsírosodsz vegyél 1 grammot le a CH(szénhidrát)ból, de te nem hiszem, hogy nagyon fogsz, én is ilyen vagyok. A kaják ch, meg fehérje tartalmát szintén megtalálod a body.builderen, ez alapján össze tudod okoskodni, hogy te miket szeretsz és azokból 1 nap mennyit kell tolni.. CH forrásnak egyedül a fehér kenyeret, meg a kukoricát nem ajánlom, meg persze a sima cukrot.
2011. szept. 12. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!